REA idag

Jag har precis beställt lite hårsaker till rabatterat pris från http://fashiongirls.se/
 
Jag beställde b la en ny svinborste till 50% rabatt. Jag behöver en ny efter snart tio års användning utav min gamla...
 
Om ni vill beställa så gäller rabatten idag och ni får fri frakt med koden CYBER.
 
Jag är inte på något sätt sponsrad, utan vill bara tipsa om att ni t ex kan få spin pins till 51% rabbat. (Jag köpte ett paket till. Hehe)

Att rekommendera, recensera och varna för produkter.

Personligen så är jag försiktig när det kommer till det. Speciellt när det gäller konventionella produkter.
 
Exempel:
Någon har testat balsam A. Det fungerade inte alls i dennes hår. Den här personen går då ut med en "varning" och skriver "Den här produkten är skit! Använd den inte!"
 
 
Personligen så skulle jag aldrig skriva ett sådant inlägg. Om jag skulle göra det så skulle jag ha varnat för nästan varenda balsam som jag har testat under min livstid. Betyder det att 90% av alla balsam där ute är totalt värdelösa och borde undvikas? Nej! Det betyder att 90% av alla balsam där ute inte fungerar i mitt hår. Att många är miljövidriga och innehåller farliga ämnen är en annan sak, som inte direkt har med funktionen att göra... Men det ämnet ska man gå in på med orentlig fakta och källkritik, inte bara personliga fördomar.
 
 
Förstår ni skillnaden? Jag kan lägga ut en negativ recension, där jag talar om att någonting inte fungerade i mitt hår som är fint, halt, torrt m.m.
 
Det är ytterligare en sak som oftast saknas i dessa recensioner, rekommendationer och varningar. Vad för typ utav t ex hår har personen i fråga? Tjockt? Fett? O.S.V. Det är alltid större chans att någon med samma typ utav hår får samma resultat.
 
Så var kritisk nästa gång ni ser att en bloggare har testat en produkt. Bara för att denne hatar produkten betyder det inte att den inte kan fungera för dig. Om personen älskar den och vill att hela världen ska använda den, så behöver den inte nödvändigtvis fungera för dig. T ex om denne har fett, spikrakt hår medan ditt är torrt och lockigt, så är chansen mindre (inte omöjligt) att du får samma resultat.

Dagens frisyr. 25/11-16

Sydda milk maid braids.
 
En bra frisyr när du ska använda mössa.

Invisibobbles

Jag ska erkänna att jag länge var skeptisk till dessa hårsnoddar, men så råkade jag komma över en gratis och tänkte att det skadar inte att testa.
 
Nu har jag köpt en hel förpackning!
 
Med vanliga hårsnoddar (utan metall) så blir ändarna utav håret trassligt, torrt och slitet.
 
Med dessa i slutet utav flätan (jag använder bara hårsnoddar till flätor) så blir håret inte det minsta torrt eller trassligt. Jag är säker på att jag över tid kommer att få mycket mindre skadade toppar. Jag misstänker att nästan alla kluvna toppar jag har nu, beror på hårsnoddar...
 
Vad gäller hållbarheten i "kattungehår" (extremt halt och glansigt) så fungerar de bättre än vanliga hårsnoddar, men även dessa halkar ner så att de behöver sättas om då och då. Det finns ingenting som mitt hår inte spottar ut över tid...
 
Personligen så tycker jag inte att de är särskillt snygga, men de duger utmärkt till att ha hemma och till att sova med. Jag har ändå sällan hängande flätor annat än hemma.
 
Jag rekomenderar dessa till alla som använder hårsnoddar!
 
Någon gång ska jag köpa ihop ett gäng med olika sorters snoddar för att jämföra dem, men tills dess så är invisibobbles utan tvekan favoriten! Min tanke är att återkomma om ca ett halvår för att se om jag har upptäckt någon skillnad i kluvna toppar tills dess.
 

Anonyma oljemissbrukare..

Jag blir alltid så faschinerad när folk säger att "Jag tar knapt en tesked olja i hårbotten. Det är så svårt att få bort det". Vadå är det bara min hårbotten som skulle behöva ansluta sig till "anonyma oljemissbrukare"!? Igår kväll så hade jag i ungefär en matsked olja i hårbotten (oljade även håret).
 
 
Efter en timma så var hårbotten torr igen, så det var bara att kleta i mer olja. Idag så är min hårbotten och håret närmast hårbotten oljefritt igen. Så det är bara att fortsätta att dränka in hårbotten tills den är nöjd och jag ska tvätta håret imorgon.
 
Kan även tillägga att jag inte behöver tvätta händerna efter att ha oljat in håret. På mindre än en minut så är de torra av sig själva... Undrar hur mycket olja min hud kan suga åt sig egentligen?
 
AOM (anonyma oljemissbrukare) drar snart igång sitt första möte! Välkommen om du känner att ditt hår och hud lägger beslag på varenda oljedroppe i huset!

Vårdande spray/efterskölj för håret

Jag tänkte dela med mig av hur jag gör min vårdande spray för håret. Jag använder även dessa blandningar som efterskölj eller blandade med fermenterat risvatten innan tvätt ibland.
 
Den ingrediens som jag alltid har i är kattmynta, i övrigt så kan det variera, men de ingredienser som jag har i här använder jag ofta.
 • Kattmynta - Vårdar håret, lite som ett balsam och motverkar kluvna hårtoppar.
 • Björklöv - Ger b la glans år håret.
 • Grönt te - Sänker pH-värdet i blandningen och gör på så sätt att "hårfibrerna" drar ihop sig. (Som balsam). Kan göra håret lättare att borsta och glansigare. Koffeinet ökar blodcirkulationen i hårbotten och kan på så sätt öka hårväxten. Jag tycker också att det hjälper mot torr hårbotten.
 • Lavender - Luktar gott, även om lukten snabbt försvinner. Lugnande för hårbotten.
 • Rosmarin - Sägs stimulera blodcirkulationen och på så sätt öka hårväxten. Sägs vara bra mot torr hårbotten.
 
          Hur man gör:
 • Lägg ingredienserna i en burk.
 • Värm upp och häll över varmt (inte kokande) vatten.
 
 • Sätt på ett lock. Vissa nyttigheter riskerar nämligen att förångas annars.

 • Låt svalna under några timmar.
 • Sila av och häll upp i en sprayflaska eller häll upp det i en burk/bunke som du använder till håret direkt eller vid ett senare tillfälle.

 • Fövara blandningen i kylen. Hållbarhet ca en till två veckor.

Burkdesign

Jag hade två stycken tråkiga gamla plastburkar som jag förvarade mina mansnoddar i (samma små gummisnoddar som folk köper till b la dreads).
 
Praktiska, men knappast roliga att titta på.
 
Först tog jag bort klistret från en gammal lapp på ena locket. (Lägg burken/locket i en påse med såpa i minst en halvtimma så lossnar det. Sitter det hårt så kan du hjälpa till med en disksvamp.)
 
 
Sedan så målade jag burkarna med en kombination utav akrylfärg, lack och nagellack. Jag ville att de skulle matcha, men inte se likadana ut, då jag har svarta snoddar i ena och blå i andra.
 
 
Först så målade jag den vänstra svart och slängde dit lite stjärnor precis som på högra, men den såg tråkig ut. Så jag googlade "night sky" tittade på en bild och duttade på lite färger med en svamp innan jag målade dit mer stjärnor.
 
Självklart så hade jag kunnat vara mer noggran, men jag är nöjd.
 
Nog ser det här betydligt coolare ut än två vanliga plastburkar i hyllan!
 
När jag sedan var klar så kunde jag ju inte låta mina hårpinnar och hårgafflar bo så här!
 
Så jag tog bort etikett och klister från en gammal kokosoljeburk i plast.
 
Målade och lät torka.
 
Nog syns det väl att de går i samma tema?
 
Ser bättre ut än innan!

Hur du vet att du borde spela mer TV-spel...

När du, sambon och din bror spelar Gran Turismo 6 (bilspel) och du sätter som mål att du och sambon inte ska förlora med mer än en minut mot din bror... (Vi klarade det endast på dem kortaste banorna.)
 
När ni övergår till att spela Tekken 6 (fightingspel) mot varandra, som du trots allt har varvat och ändå så är den effektivaste tekniken ofta inte att hålla dig till kombos du kan utan att bara trycka som en galning på så många knappar du kan... (Sambon hade en jäkla tur och slog oss lite för många gånger med den tekniken...)
 
Så jag måste börja spela lite mer TV-spel!

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Bonusinlägg/ vi är jätte snälla mot varandra i våran familj.

24:e december 2014.
 
Här kommer ett bonusinlägg.
 
Vad gör man om någon har fått en superstark sås i julkapp? Först så försöker man få alla att smaka på den, varav tårarna rinner från en person som råkade smaka en för stor klick...
 
Vad mer kan man göra?
 
 • Man tar såsen (som min näst äldsta bror fått i julklapp) och hämtar sedan en spruta och kanyl från stallet.
 
 • Fyll sedan upp såsen i en spruta. (Det är min far som utför arbetet.)
 
 • Töm ut innehållet i en godis och spruta sedan i såsen. Ta en kniv för att släta över hålet och sätt sedan på ett nytt papper för att du insåg att en kanylhål i papperet ser misstänkt ut.
 • Vänta sedan på att din äldsta son/bror ska komma på besök några dagar senare.

 • Fyll upp fickorna med godis. Vanligt godis i den ena och den "kryddade" i den andra. (Min far)

 • Ät utav godiset en stund innan du bjuder din son på godisen från den andra fickan.

 • Bit dig i tungan för att inte skratta medan han stoppar in den i munnen.

 • Försök att inte skratta medan han suger på den.

 • Sätt dig på golvet med tårarna rinnande när han har tuggat på godisen och gör en fin min samtidigt som han råkar svälja en del.

 • Fortsätt att gråta utav skratt medan han kommer på att det var nog inte bara stark likör i godisen med tanke på hur mycket pappa och lillasyster skrattar.

 • Fortsätt att skratta medan han spottar ur resten och sköljer munnen med vatten och upprepar att "det var inte roligt".

 • Återhämta dig lite medan han konstaterar att det vore superskoj att göra samma sak mot grannen...
För er som tycker att det här var elakt, så kan jag säga att han förtjänade det efter allt konstigt som han har bjudit på och gjort under åren. T ex godis penslade med medel mot nagelbitning och knuffa ner folk i vatten. Dessutom så såg han det roliga i det hela efter att han hade återhämtat sig. Hämnas glömde han också bort som tur är...

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Del 5.

Här kommer den sista delen.
 
Jag har slagit mitt personliga rekord i tetris på nintendo 8 bitars. (Maj 2016)
 
 Snott pappas kläder för att bädda ner en frusen jack russel och en avundsjuk Spinkis. (Juni 2016)
 
Burit och staplat en massa höbalar. Hittar ni hundsvansen i bilden? (Juli 2016)
 
 Kört hjullastare för första gången på länge. (September 2016)
 
 Tvättat bilen i stallduschen. Det var pappas idé. (September 2016)
 
 Blivit galen!? Här skulle min mamma säga att "man kan inte bli någoting man redan är". (Oktober 2016)
 
Förundrats över fastighetsskötarens lösning. Istället för att laga/byta ut en trasig tvättmaskin så sätter man dit en lapp som beskriver problemet... (November 2016)
 
Det kommer ett bonusinlägg här senare...
 

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Del 4.

Här kommer den "spännande" del fyra i väntan på andra inlägg här.
 
Självklart så har jag klappat en massa katter. Det får Nisse illustrera. (Maj 2015)
 
 Kaniner har jag också klappat. (Juni 2015)
 
 Hjälpt pappa att måla om huset. (Juni 2015)
 
 Hållit på att avlida utav värmeslag och "bränt" mig i solen under målningen. (Juli 2015)
 
 Varit djurvakt ett antal gånger. På bilden ser ni Rookie som dräglar på mig. (Juli 2015)
 
 Lärt mig att byta dörr och dörrkarm. (Augusti 2015)
 
 Hittat en cool mossa i en nyponbuske. (Oktober 2015)
 
 Kört ännu mera bil. (Januari 2016)
 
Fortsättning följer...

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Del 3.

Här kommer den "spännande" fortsättningen med temat "bilrenovering".
 
Jag har slipat bort lack från nederdelen utav min bil. (Mars 2015)
 
Tejpat det som inte skulle lackas, men en tejp som var nästintill omöjlig att få bort...
(Mars 2015)
 
 Täckt bilen tillsammans med min far och på köpet knäckt antennen. (Mars 2015)
 
Kommit underfund med att jag borde ha tvättat bilen innan omlackeringen, för att inte få så stora kontraster... (Mars 2015)
 
Polerat bilen med vax och polermaskin. (Mars 2015)

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Del 2.

Här kommer den "spännande" fortsättningen!
 
Jag har promenerat. (Denna promenad var i juli 2014)
 
 Kört väldigt mycket bil. (Detta var i oktober 2014)
 
Självklart så har jag kliat en massa hästar under dem här åren. (November 2014)
 
 Jag har lärt mig "Toahyfs". (Januari 2015)
 
Fortsättning följer...

Tatsu rensar mobilen/ vad sjutton har jag gjort dem senaste tre åren? Del 1.

För första gången på tre år så har jag tömt mobilen på bilder. Så vad har jag egentligen gjort dem senaste tre åren?
 
Jag har ätit "lyxlunch" i bilar året runt. (Januari 2014)
 
 Kunnat beställa köpa fika till mitt kaffe! (Mars 2014)
 
Duschat min hund. (Maj 2014, men självklart har hon blivit duschad mer än en gång på tre år)
 
 Läst trevliga lappar. (Juni 2014)
 
 Fastnat i ett flertal trafikköer, b la denna. (Juni 2014)
 
 Fastnat i b la denna broöppning. (Juli 2014)
 
Fortsättning följer....

"Hårsäkrade" mössor

Nu börjar det bli kallt ute och mössäsongen har startat. Detta brukar för mig leda till torrare, trassligare hår och mer babyfjun. I år har jag säkrat mina mössor för att minska slitaget!
 
Ett extra plus är att mössan också blir lite varmare!
 
(Vänster: min vanliga mössa. Höger: min stallmössa.)
Jag ar tagit satintyg som jag har sytt innerfoder av.
 
Jag har valt att bara sy fast fodret i toppen utav mössan.
 
Istället för ständigt gnidadande mot håret utav stickat material så är det nu endast satin som kommer i kontakt med håret. (Ignorera utstickande babyfjun)
 
Utifrån så ser man bara en helt vanlig mössa.

Kläder...

Tänk om man hade en sådan garderob...
 
 

Vinter, vinter, vinter.

Tur att jag har fått på vinterdäck på bilen och vinterkläderna ut ur garderoben.

Henna och indigo

Förutom en hel del utväxt så hade mina ändar blivit mörkt rödbruna, även om det bara syntes i riktigt starkt ljus, som ovan med kamerablixt.
 
Nu är det nyfärgat sedan igår. Fyra och en halv timma med henna och ca tre timmar med indigo.
 
Igår var jag tvungen att fläta håret innan det hade hunnit torka helt och vågade inte släppa ut det igen p.g.a matförgiftning, så jag fick sova med flätan. Därför är det fortfarande lite vått och tovigt idag.
 
I fortsättningen så kommer jag nog att färga endast utväxten och nöja mig med att färga hela håret en till två gånger om året. Det känns som att det räcker och det kommer att leda till så mycket mindre arbete och kladd. Dessutom så kommer hennan och indigon att räcka längre.
 
Innan nästa färgning så måste jag beställa mer, eftersom att jag har gjort slut på det kilo indigo som jag beställde sist.

Matförgiftad

Jag blev matförgiftad utav en banan igår. Visst låter det löjligt!? Tack och lov så mår jag bra idag.

"Svar på tal"

Så fort man avviker från normen så blir man ifrågasatt, får höra konstiga kommentarer och fördomar. Här tänkte jag svara på några utav dessa, så att näsvisa människor får sina svar och inte behöver fråga mig personligen.
 
Du måste vara deprimerad eftersom att du alltid har svart på dig: Jag är inte deprimerad! Den dagen du ser mig i en rosa klänning så kan du ringa efter män i vita rockar, eftersom att jag uppenbarligen har utvecklat schizofreni eller någon annan allvarlig psykisk sjukdom/störning. (Inget ont mot folk, bara någonting jag själv aldrig skulle göra.)
 
Varför har du alltid svart på dig?
 1. Varför har inte du det?
 2. Varför har du på dig det du har på dig?
 3. För att jag är satanist och offrar barn till djävulen vid varje fullmåne. (Totalt oseriös, men jag har ofta lust att svara så.)
Du som är vegetarian kan ju gå ut och beta på gräsmattan: Absolut! Så fort du tömmer ditt hus från allt annat än kött. Bort med grönsaker, pasta, potatis m.m.
 
Du som inte äter kött kan inte få i dig ordentligt med protein: Förr i tiden så sa man att en kvinna blir steril om hon rider med ett ben på var sida om sadeln eller cyklar. Vi har kommit över den fördomen, så kan vi äntligen komma över den här också?
 
Hur kan du vet att du är bisexuell om du aldrig har varit med en kvinna? Hur kan du veta att du är straight om du aldrig har varit med någon utav samma kön?
 
Det är vegetarianer som förstör regnskogarna med allt sitt sojaätande: Åk ut till en bondgård som föder upp köttdjur, kolla deras foderstater och köp med dig en vegetarisk kokbok på tillbakavägen så kan vi prata sen.
 
Du skulle se så mycket bättre ut om du klädde dig i färg:
 1. Sååå ledsen att jag inte har förstått att jag föddes för att tillfredsställa dina ögon.
 2. Du skulle se så mycket bättre ut om du färgade håret svart!
Du ser så blek ut: Tack! Skönt att mina lager med solkräm och timmar utav försök att undvika solen har gett resultat!
 
Du som har svart på dig måste vara djävulsdyrkare:
 1. Du som har blommigt på dig måste vara hippie.
 2. Självklart! Vill du offra ditt blod till min herre Lucifer! (Här ska man ha en gigantisk kniv i väskan som kan kan dra upp. Okej, jag skulle aldrig göra det, men visst har man lust när man för sjuttioelfte gången blir kallad för djävulsdyrkare utan att vara det?)
Du som älskar svart måste vilja ha svarta väggar och svart inredning: Absolut! Sätt mig i en svart grotta, gärna utan belysning så att jag kan slå ihjäl mig också, när vi nu ändå har ämnet uppe. (Ironiskt!)

Dagens frisyr och kläder. 06/11-16

Senaste tiden så har jag börjat ha utbakade flätor istället för inbakade när hårtvättdagen börjar närma sig. Lite variation.
 
Jag kommer antagligen att göra en knut utav ändarna senare, för att kunna få in allt hår under mössan.
 
För övrigt så är det ett delmål när till och med utbakade flätor har nått höftlängd!
 
 • T-shirt: second hand.
 • Skärp/nitbälte: köpt på jc för över tio år sedan.
 • Byxor: köpta utav en kompis.

Att vara introvert

Jag har numera insett att jag är en introvert person som enligt många är "osocial". När jag var yngre så trodde jag att jag bara var konstig, eftersom att det var vad folk sa.
 
Jag är fullt nöjd med att ofta inte träffa folk på en vecka (sambon räknas inte). Jag tycker inte om att gå på fester/event med för mycket folk. Det fanns en period i mitt liv när jag tänkte att jag borde lära mig att gilla sådant och vara mer social, för att andra verkar så lyckliga av det. Idag har jag helt kommit över dem tankarna. Jag är nöjd och lycklig med mitt liv som det är! Jag behöver inte 20, 30 eller 40 vänner. Visst, jag lär gärna länna nya vänner i framtiden, men jag är nöjd med att ändå ha en mindre vänskapskrets än dem flesta.
 
Jag uppskattar och behöver ha tid för mig själv. Jag tar gärna promenader ensam, men inte där det finns folk.
 
Idag har jag underbara vänner! De accepterar mig som den jag är. Om vi inte ses på en månad eller ett halvår så har ingenting förändrats nästa gång vi ses. Vi är fortfarande lika nära, eventuellt med lite mer att berätta och prata om sedan senaste gången vi sågs. Mina vänner ser inte mig som "kall" vilket många andra gör.
 
Bland personer jag inte känner eller har något behov av att lära känna så är jag gärna tyst. Jag utrycker ytterst lite känslor och mina leenden är inte äkta. Jag tycker inte alls om att behöva småprata om struntsaker och låstas vara artig. Jag är hellre tyst (jobbet är självklart en annan sak, min firma måste ju gå runt). Detta får många att känna sig obekväma med mig, men ärligt talat så är inte det mitt problem.
 
Jag umgås gärna med folk. Folk som jag tycker om och väljer att ha i mitt liv! Jag tycker om att kunna ventilera känslor för mina vänner, att kunna disskutera hårvård, att kunna ta en promenad tillsammans eller bara prata skit och flumma.
 
Många människor tror att jag är deprimerad för att jag är så "osocial". Det är jag inte.
 
Många tror att jag är deprimerad om jag sitter tyst. Det är jag inte. Antingen så trivs jag inte i sällskapet, eller så är jag trött och har ont och känner inte att jag har lust att prata. Ibland önskar jag att jag låg hemma i sängen och ibland är jag fullt nöjd med att bara sitt med och lyssna bland folk jag tycker om.
 
Det jag vill komma fram till är att jag är lycklig! Jag är nöjd med mitt liv och vill inte ha det på något annat sätt. Självklart så har jag dåliga dagar då jag är arg, trött och ledsen. Det har alla!
 
Om du känner någon som lever som mig, så anta inte att personen i fråga är deprimerad. Försök inte tvinga på den personen aktiviteter och människor som han/hon känner sig obekväm med. Prata med personen! Fråga och lyssna! Om du känner personen bra så borde du dessutom kunna avgöra huruvuida personen i fråga faktiskt är deprimerad eller bara har mindre sociala behov.
 
Vi är alla olika. Vi har alla olika behov. Försök inte tvinga på någon annan din egen livsstil, utan acceptera folk som de är och låt dem göra vad dem vill med sina liv.
 
Att inte uttrycka översvallande känslor betyder inte att vi har mindre känslor. Det innebär bara att vi uttrycker oss annorlunda och om du har svårt att föstå vad vi menar eller hur vi känner så är det bara att fråga!

His imaginary world

Jag vet att det har blivit mycker musik här senaste tiden, men jag vill dela med mig utav den låt som går på repeat här just nu.
 
 
Mer inlägg är fortfarande på gång...

Lite fredagsunderhållning

 

Vinter

God morgon! Här vaknade jag upp och såg att det är vinter.
 
 

The Cog is Dead

Tills dess att jag kommer hem från jobbet och eventuellt orkar få klart ett ordentligt inlägg så blir det lite mer musik.
 
Jo jag har fastnat för steampunkinspirerad musik på senaste tiden...
 
Ingen musikvideo, men jag gillar verkligen den här låten!

Veckoplanering + lite mer musik

Onsdag: Överleva den dunkande huvudvärken.
 
Torsdag: Jobba, träna om kroppen tillåter och eventuellt få klart åtminstonne ett blogginlägg.
 
Fredag: Jobba, träna om kroppen tillåter och jag hinner. Eventuellt blogga.
 
Lördag: Trav + kloklippning och borstning utav Spinkis. Träna om kroppen tillåter.
 
Söndag: Färga och tvätta håret.
 
På söndag finns inte tid för annat. Hehe.
 
 
Lite mer Abney Park.

RSS 2.0