Polparty

Igår var jag, Piko och hundarna ute hos min far. Här kommer lite bilder på gårdagens "polparty".
 
Hundarna hittade denna lilla "damm" som var lagon djup för Wilson och Vinca att simma i. Det är en liten "dikesgrop" som min far grävde djupare för något år sedan och som fylls på från en underdjordisk källa en bit upp.
 
Den lilla uttern Vinca.
 
Hur mycket Vinca än ville så ansåg Spinkis sig vara för fin för att bada där. Hon doppade motvilligt magen för att hämta pinnar.
 
Uppe på land gick det däremot att få fart på den gamla damen.
 
Spinkis sympatiskakar med Vinca? Nä hon blev faktiskt ganska blöt hon med.
 
Efter badet så försökte Wilson och Vinca gravplundra. Det är en gammal grav på en kulle som hon gräver i.
 
De hittade däremot ingenting kul innan de var tvugna att sluta gräva.
 
Vinca boxas mot chihuahuan och Spinkis agerar domare...
 
Någon ville absolut hitta någonting kul...
 
En varg som har hittat en sten...
 
Ett sista bad innan det var dags att åka hem.
 
Nästa helg är det ett nytt polparty inplanerat. Cissi ska vara badvakt och får testa hur djup polen är... Hehe
 
 
 
 

Utvärdering av smink från Tikei och egobilder

Bara för att ge er någonting här så får ni lite egobilder. Hehe. Och en första utvärdering av min nya foundation, concealer och ögonskugga från Tikei. Jag har tidigare gillat Kryolan men då deras smink har gett mig massa finnar så bestämde jag mig för att testa någonting hudvänligare. Blev tipsad om Tikeis foundation och eftersom att jag inte bara gillade det jag läste utan då den även fanns i riktigt ljusa nyanser så beställde jag. En lite ljusare en min egen hudton och en utav den ljusaste. Det är den ljusaste jag har på bilderna.
 
Som ni ser mot min hals och mina händer så är den faktiskt riktigt ljus. Den röda ögonskuggan är också från Tikei. Jag måste erkänna att jag var skeptisk till att en torr foundation skulle täcka ordentligt och hålla bra, men visst gör den det. Den var riktigt enkel att applicera och håller sig kvar. Om min hud gillar den får jag se inom några dagar. Concealern var också bra och lätt att applicera samt ögonskuggan.
 
Den ljusaste foundation jag har hittat än så länge! Om jag tar lite mer så kan jag nog komma ner mot en shirunorivit sminkning. Då jag bara beställde ett prov av den ljusaste foundationen och inte en hel burk som av den andra så ska jag snart beställa mer (förutsatt att min hud gillar den). Måste säga att jag även blev positivt överaskad av hur dryg den är! Burkarna känns små men det krävs inte alls mycket av den!
 
Så får ni en till bild på mig. Inte den bästa men ni får se dagens fina outfit.
  Klänning: Mary Magdalene, judgment spell.
  Skjorta: Okänt märke från röda korset. (Var ju tvungen att slå till när jag äntligen hittade en vit skjorta i min storlek!)
  Armvärmare: Sydda av Penna.
  Strumpor: Från tradera.
  Skor: Från Tradera.
  Halsband: Köpt i Nyköping för många år sedan. Minns ej vilken affär.
  Headdress: Egensydd.
 
En sista egobild. Ja jag kommer att äta upp er när ni sover...
 
Ha en bra dag så ska jag försöka ladda upp bilder från morgondagens hunddejt och en till utvärdering av sminket senare i veckan!
 

Missä muruseni on

Är nästan säker på att jag har lagt upp den här låten här förut. Hittar den dock inte så här är den nu. Jenni Vartainens missä muruseni on. Den kvinnan har en underbar röst.
 

Nu är det sommmar

Sitter och äter frukost innan det är dags att åka iväg och undervisa. Kan lova att det är varmt att åka hem om eftermiddagarna! En timma i en bil utan AC, som under dagen har värmts upp i solen är ingen höjdare. Hehe. Hur som helst så bjuder jag på lite härlig morgonmusik. En blandning mellan japansk traditionell musik och modernare musik.
 

Håruppsättning med kam

Eftersom att jag idag sitter hemma med mördarfeber och försökte förklara hur jag sätter upp mitt hår med en kam på ifokus så gjorde jag en slarvig video. Lägger upp den här med.
 
Hoppas att ni förstår hur jag gör. Annars är det bara att fråga. Det jag gör på slutet innan kammen är att jag drar över en hårslinga.

Live your life in the reality

Titta på det här och tänk efter. För jag spyr på alla dem som klagar över att jag inte har facebook. Säger att man inte kan hålla kontakten utan det. Det är inte den kontakt jag vill ha med folk. Jag vill inte ha vänner som bara sitter med mobilen när man ses. Jag vill träffa folk i det verkliga livet!
 

Att färga med henna.

Eftersom att jag nu har färgat håret två omgångar med henna så tänkte jag skriva lite om det. Många tycker att det är krångligt att färga med henna. Varför och vad jag tycker kommer jag att skriva om.
 
Blanda färgen
Henna ska blandas i ordning i förväg för att hinna släppa ifrån sig färg. Om man letar runt så finns det mycket olika information om hur länge den ska stå. På flera ställen hittade jag att den ska blandas i ordning minst 12 timmar innan färgning och det valde jag att köra på. Detta tycker då många är jobbigt, men jag ser inga problem med det. Jag blandar bara i ordning det kvällen innan jag tänkt färga och på så sätt får det stå i minst 12 timmar.
 
Att det ska stå kan nog vara bra för att hindra dem som lätt spontanfärgar håret...
 
Det står att henna ska blandas till en yoghurtkonsistens. Luddigt! Ska det vara lättyoghurt? Krämig yoghurt? Hur mycket henna som går åt är också svårt att veta innan man har färgat det en gång. Första omgången körde jag på 100g henna i en lite krämig konsistens. Det var då svårt att få det att räcka och så var det lite jobbigt att massera in det i håret. Andra gången blandade jag i ordning mer och i en lösare konsistens. Då blev det mycket bättre.
 
Man blandar hennapulver med varmt (inte kokande) vatten och syra. Jag använde citron och äppelcidervinäger. Hur mycket finns det många rekomendationer om så jag körde bara lite på känsla.
 
Färga håret
För att undvika att få röd hud så rekomenderas det att man ska smörja in huden omkring med vaselin eller en fet olja. Jag använde olivolja och det fungerade utmärkt. Hanskar är också viktigt för att inte få röda händer.
 
Färdigblandad henna är som lera. Många tycker att det är kladdigt att hålla på med och visst är det det. Men jag tycker å andra sidan inte att det ärsärskillt krångligt att färga med. Många tycker att det är svårare än att färga med vanligt färg. Det kräver en viss teknik med det är väldigt lätt att täcka hela håret. Personligen tycker jag att det är i princip omöjligt att få ofärgade fläckar och betydligt enklare än vanlig färg när man väl har hittat tekniken.
 
Som sagt så var det enklare andra gången med lite mer rinnig färg. Däremot så skvätte det ju mer över halva badrummet. Det tycker jag inte gör särskillt mycket. Jag tog ut matta och annat jag är rädd om innan. Den färg som hamnade på toastol (platslock) klinkers, handfat och kakel hann inte ge några missfärgningar under tiden som jag färgade. Det räckte att torka bort det med blött papper när jag var klar.
 
Färg som hamnar på huden torkade jag däremot bort snabbade. Framförallt det jag lyckades kladda på armarna. Till andra gången rev jag i ordning pappersremsor i förväg då det är i princip omöjligt att göra det med färgkladdiga handskar.
 
Det rekomenderas att ha hennan i torrt hår. Det hade jag första gången, men andra gången testade jag att skölja med vatten och handukstorka innan. Jag tyckte att det blev lättare så.
 
När man färgar så är det enklast att sätta upp håret med en klämma och börja bakifrån. Släpp ner en hårslinga åt gången och massera försiktigt in hennan. (Det krävs inte så mycket för att få in den). Arbeta dig sedan framåt. Jag tycker att det blev enklast att ta halva huvudet åt gånget. Allså började jag underifrån. Först bak och sedan framåt mot örat på ena sidan och sedan uppåt tills jag kom till benan. Sedan tog jag andra halvan. (Om någon förstår hur jag menar).
 
Täcka håret
När hennan är i så ska håret täckas för bästa resultat. Det här kan vara lite krångligt men enligt mig väl värt besväret. Först ska håret täckas med plast för att hennan inte ska torka. Plast ger ett bättre resultat. Plastfolie rekomenderas ofta men själv tyckte jag att det var superkrångligt så jag satte först en påse på huvudet och sedan plastfolie. När håret är täckt med plast så ska man täcka huvudet med t ex en handduk eller mössa. Jag gjorde en turban av ett badlakan som inte gör någonting om det blir missfärgat. Anledningen till att man ska göra detta är att hennan tar bättre i värme.
 
Väntetid...
Hur länge hennan ska sitta i finns det hur många rekomendationer som helst om. Allt från en timme till att sova med det. Hur länge man låter det sitta i anser jag beror på vad man vill ha för färg och hur mycket tålamod man har. Andra färgningen jag gjorde lät jag det sitta i fyra timmar och tog på slutet ett bad för att få få håret varmare och ett starkare resultat. Man ska även kunna basta.
 
Första gången jag färgade så tyckte jag inte att det var ett dugg jobbigt att sitta med färgen i. Andra gången så hade jag i betydligt mer färg och en rinnigare konsistens. Detta ledde till att det rann en hel del färg. Jag hade visserligen på mig en t-shirt som är färgfläckig sedan tidigare men valde ändå att torka bort rinningarna med papper. Nästa gång ska jag helt enkelt försöka plasta in håret bättre.
 
Tvätta ur hennan
Sedan ska hennan sköljas ur. Jag sköljde tills vattnet inte var så rödbrunt längre och tvättade sedan som vanligt med balsammetoden. Sköljde igen tills vattnet var klart och sedan var det bara att låta det torka så att man kunde se resultatet.
 
 
Efteråt
Håret kan vara oranget när håret har torkat. Så var det för mig första gången. Men man ska inte vara orolig. Det tar cirka tre dagar innan man kan ser slutresultatet då henna mörknar i kontakt med luften under några dagar. Själv bryr jag mig inte vad folk tycker om min hårfärg men är man orolig så kan det vara bra att färga t ex en fredag så att håret hinner mörkna under helgen.
 
Vad är henna?
Hennapulver är alltd grönt. Precis som vanlig hårfärg så säger inte färgbaldningen någonting om slutresultatet.
 
Henna kommer från hennabusken. Henna blir alltid rött! Står det svart henna eller någonting annat så är det inte riktig henna. Man kan färga håret i andra färger t ex svart med henna och örter som indigo. Mycket av det som säljs som annat än röd henna inehåller ofta farliga kemikalier. Köp därför aldrig henna som ska vara annat än röd om det inte finns en inehållsförteckning där det t ex står henna och katam.
 
Däremot så rekomenderas inte dessa färdigblande hennablandningar då dem oftast inte ger ett hållbart eller lika bra resultat. T ex så är det i princip omöjligt att få helt svart hår på det här sättet. Dels för att henna ska blandas med syra medan indigo inte ger ett lika bra resultat med syra. Vill man ha svart hår så ska man först färga med henna, skölja ur och omedelbart ha i indigo efteråt. Vill man däremot få t ex brunt hår så ska det gå utmärkt att blanda i någon ört i hennan. Oftast så rekomenderas det att blanda dessa för sig och precis innan färgning blanda ihop dem. Det kan vara bra att tänka på att andra örter ofta inte ska stå lika länge som hennan. Så vill ni ha någonting annat än rött hår så är det bättre att själv blanda köpa henna och det ni vill ha i och blanda själva än att köpa en färdigblandning.
 
Köpa henna
Det finns många ställen att köpa henna från. Härifrån har jag köpt min och jag är nöjd!
http://www.hennabutiken.se/
Det finns mer bilder och instruktioner där. Först köpte jag en mindre förpackning men efter första gången så visste jag att jag skulle fortsätta använda henna och beställde därför 500g. Här finns även annat att blanda i henna för andra resultat och information om dessa bladningar Jag vet att många köper ett kg henna i "utländska" butiker då dessa ofta säljer detta och det är billigare.
 
Färga utväxt eller hela håret?
Man kan välja att bara färga utväxten eller hela håret. Färgar man hela håret så kommer det att bli mörkare för varje gång.
 
Avslutning
Som sagt så är jag nöjd med resultatet och kommer att fortsätta använda mig utav henna. Framförallt då det till skillnad från vanligt hårfärg inte sliter på håret. Första färgningen blev inte dålig men gav inte ett lika starkt resultat för mig utan kändes mer som en övningsomgång. Nu vet jag vad jag ska göra för att få ett bra resultat.
 
Detta blev ett väldigt långt inlägg om henna och jag förstår om folk inte orkar läsa det. Anledningen bakom detta långa inlägg är att jag själv inte kunde hitta ordentlig information innan jag färgade utan fick helt enkelt prova mig fram. Jag hittade massa information som alla sa olika och det var bara små bitar spridda över internets alla hörn. Så om du är sugen på att testa henna så hoppas jag att mitt inlägg ska vara till lite hjälp.

Henna

Efter att inte har färgat håret på två och ett halvt år så kände jag att det var dags. Men eftersom att jag inte vill slita på håret så valde jag att färga det med henna. Så här ser det ut efter två omgångar med henna.
 
Färgen ser ljusare ut när det är ljust och mer rödbrunt i mörker.
 
Bry er inte om mina babyfjun...
 
Jag är nöjd med färgen och trivs bra i den.
 
Så här ser färgen ut i mindre ljus.
 
Min hårfärg före och efter.
 
Så här ser henna ut när det är blandat.
 
Som sagt så är jag nöjd och kommer definitvt att behålla den här hårfärgen ett tag. Tänkte skriva ihop ett inlägg om hur det är att färga med henna men det får bli lite senare.
 

Tagit tag i mitt liv

Trots att jag utlovat nya inlägg här så har det inte blivit så. Så vad har jag egentligen sysslat med istället? Det jag har gjort har varit att försöka komma fram till vad jag ska göra med mitt liv utan hästar. Det jag än så länge har gjort är b la:
  *Kommit igång med att träna
  *Börjat göra mer hårpinnar
  *Samlat in lite nyttig växlighet som ska torkas för att b la göra te på. B la brännässla och björklöv.
  *Tagit tag i mina matvanor ordentligt.
 
Idag har jag kombinerat de två nedersta punkterna. Gjorde en soppa på b la brännässla och maskrosblad. Måste erkänna att jag var skeptisk till min soppmix. Det skulle jag inte ha varit. Det är b la det godaste jag har ätit! Så nu måste jag ut någon dag för att samla ihop mer maskroser och brännässlor för att laga mat av. Framförallt maskrosblad.
 
Vet inte om det kommer att bli mycket eller lite uppdateringar här framöver. Det får tiden utvisa och jag tänker inte lova någonting. Men ge inte upp hoppet. Titta in lite då och då för att se om jag har skrivit någonting.

RSS 2.0