Gratis är bra

Att hitta kläder i min storlek som jag tycker om är inte det lättaste, men ibland har man tur. För ett tag sedan så såg mamma en annons från en kvinna som ville ge bort en säck med kläder i min och mammas storlek. Jag fick hämta den då jag har bil och bor nära. Kvinnas dotter hade tillräckligt bra smak för att jag skulle hitta ett par jeans, ett par träningsbyxor och de här shortsen/piratbyxorna som är helt i min smak:
 
Tack mamma!

Hur mycket längd äter inbakade flätor?

Folk som har sett mig med antingen vanliga eller inbakade flätor brukar alltid bli förvånade över hur långt mitt hår är när de får se det utsläppt. Folk har inte koll på hur mycket längd framför allt ibakade flätor äter...
 
Bry er inte om den lilla utstickaren i flätan...
 
(Kartongen på golvet står där för att katten ska kunna roa sig med den.)

kattvakt dag två

Jag har fortfarande inte så mycket att skriva om, så här får ni en till bild på katten som har hållt oss vakna hela natten.
 
 
Senaste tiden så har vi haft en hel del Pokemonspelare utanför fönstret. Detta måste vara vad de letar efter. Eller hur!?

Kattvakt

Jag har inte så mycket att skriva om, så ni får en bild på katten som bor hos oss i några dagar.
 
 

Höftlängd x2

När man mäter och pratar om hårlängd så är det bakom ryggen som menas, men nu har jag höflångt hår på både fram och baksida.
 
Trots att håret är jämnt så lyckas jag alltid få högersidan att se kortare ut då det dras upp över axeln när jag trycker på kameran...
 
Haha, ja jag riktigt är trött idag.

Lite måndagsmusik


Ny hårpinne Juli 2016.

Träet är hickory/amerikansk valnöt som har blivit färgat med kaffe och ytbehandlad med kokosolja och bivax.
 
Stenen är aventurin.
 
Ber om ursäkt för den suddiga bilden.

En till nyrenoverad hårpinne

Även denna har fått den gamla lacker bortslipad, blivit omfärgad med kaffe och fått en ny ytbehandling med kokosolja och bivax.
 
 
Jag gjorde den mörkare den här gången, då jag tycker att det passar.

Utan vatten en torsdagskväll...

I flera veckor så har vi hört att grannen vägg i vägg med oss har haft en läcka någonstans då vatten har runnit i rören konstant. Igår kväll bestämde sig fastighetsskötaren för att fixa det. De började vid sex-sju på kvällen. Efter att ha börjat såga i rör och hålla på så kom de tydligen på att de inte hade några rörkopplingar. Så då åkte de iväg till grannstaden för att hämta det vid åtta på kvällen.
 
Efter elva så kom de tillbaka och lite innan tolv så fick vi vatten igen. Då vattnet hade varit avstängt så länge så var det så missfärgat att det inte ens var nära genomskinligt. Idag är det som vanligt igen.
 
En normal fastighetsskötare hade:
  1. Lappat om att imorgon kommer vattnet att vara avstäng mellan "klockslag".
  2. Om det var akut (det var det inte), ringt på hos folk och talat om det så att vi hade kunnat ta dricksvatten och fyllt upp en hink för att kunna spola i toan.

    Nu menar jag inte akut som i att det forsar vatten, utan i akut som att det måste fixas idag.

  3. Sett till att ha allt de behövde innan de stängde av vattnet och monterade isär ledningarna.
Nu gjorde de inte någonting av detta. Så min bror som bor granne med oss åkte till pappa för att låna toaletten. Vi åkte till sambons syster för att låna toaletten, tvätta händerna så att jag kunde ta ut linserna och tog lite vatten för att kunna spola i toan hemma.

Uppfräschade hårpinnar

När jag först gjode dessa hårpinnar så lackade jag dem. Båda lacken jag använde var dåliga och efter en tid blev de kladdiga. Två av dem blev så kladdiga att jag inte kunde använda dem.
 
 
Därför har jag ny slipat bort allt gammal lack, omfärgat den till vänster med kaffe och ytbehandlat alla med en blandning utav bivax och kokosolja.
 
Jag har ytterligare en pinne som är under renovering just nu och en ny som snart är klar.

Intensiv vecka

Den här veckan är det intensivt på jobbet, så det kan dröja tills slutet av veckan innan det kommer något nytt inlägg här.

Det där med att vi alla ska vara likadana...

Onsdagen och torsdagen tillbringades med att ta in hö. Alltså promenera på en åker, lyfta och kasta höbalar medan man klättrar och balanserar på hö i en hökärra och i ett stall. Därför har min kropp idag svårt att ta sig upp i normaltemperatur idag.
 
Min normaltemperatur är 36,2. Dagens temperatur är 35,7. Förhoppningsvis så lyckas min kropp ta sig upp till åtminstonne 36 grader íkväll så att jag kan träna.
 
 
Det för oss till ämnet att vi alla ska vara likadana enligt läkarna. När man tränar så ska man gå upp i temperatur!
 
Jag går ner i temperatur vid fysisk ansträning. Så har det varit i åmnistonne tio år då jag började fundera över varför jag alltid frös efter långpromenader med hunden. Jag började då att tempa mig då och då efter ansträning och har fortsatt att göra det i dessa tio år. Resultatet? Jag går ner i kroppstemperatur vid fysisk ansträning. Sist jag kollade så gick jag ner till 35,5 grader under ett träningspass.
 
Om man känner på min hud efter ca fem minuters träning så är den helt iskall.
 
 
Jag är ofta undertemperad på mornarna också i några timmar. Då fryser jag inte utan känner det som att jag ska svettas ihjäl vid minsta ansträning. Idag är en sådan dag. Efter en extra fysiskt krävande ansträning så är jag ofta som idag undertemperad även dagen efter.
 
Jag vet inte vad detta beror på. Enligt läkarna så är det ju omöjligt. Det verkar däremot ligga i släkten då min mor inte bara går ner mer i temperatur vid ansträning än mig, utan även blir helt utslagen.
 
Så jag måste väl helt enkelt komma från en annan planet?

Utväxt

De flesta håller nog med om att en nackdel med att färga håret är utväxten. Trots att jag tycker att det är jobbigt att underhålla hårfärgen så blir jag glad ju mer utväxt jag får. För det innebär att mitt hår har blivit längre. Min besatthet av att håret ska växa vet inga gränser... Hehe.
 
Jag borde väl egentligen färga håret oftare än jag gör, men jag är lat och utväxt stör mig mindre och mindre...
 

RSS 2.0