Produkter jag använder för balsammetoden

Både på internet och i verkliga livet så har jag många gånger fått frågan vad jag använder för balsam och produkter till BM (balsammetoden). Därför tänkte jag nu göra ett inlägg om vad jag använder i håret. För er som vill läsa mer om hur BM fungerar så kan ni läsa mitt tidigare inlägg http://tatsu.blogg.se/2013/october/balsammetoden.html#comment
 
Som tvättbalsam använder jag Urtekram. Jag föredrar deras aloeverabalsam men när det inte finns blir det lavendel. Detta är dock deras gamla flaskor som jag fortfarande har kvar av.
 
Så här ser deras nya flaskor ut. Innehållet är lite anorlunda nu, men är fortfarande godkänt för BM. Jag har själv inte testat hur det är nu jämfört med det gamla, men kommer att göra det så fort den gamla flaskan tar slut. Jag köper det oftast på ica. Ibland beställer jag det härifrån http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Vaard-hygien/Haarvaard/Balsam/Aloe-Vera-haarbalsam.htm
 
Detta tvättbalsam är lite dyrare och kan vara lite svårare att få tag på. Så för er som lätt vill ha tag på ett tvättbalsam och som inte vill betala så mycket så finns flera alternativ. T ex Neutral, Coop balsam eller Garant Såklart.
 
Det här balsamet använder jag som vårdande. Det är lite dyrare, men bra för mitt hår och är bättre för miljön om man orkar beställa och är villig att betala lite mer. Jag beställer det härifrån http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/eilas-harbalsam-naturell-260ml
 
Tidigare använde jag det här som vårdande. Jag tycker att det fungerade bra. Anledningen till att jag bytte var för att det andra balsamet är bättre för miljön och för att det innehåller mindre onaturliga saker. Men för er som vill börja med BM och som jag har ett hår som lätt blir torrt kan jag rekomendera det här. Det är inte dyrt och finns att köpa i dem flesta mataffärerna. Innan det här balsamet använde jag ett annat, men det är inte godkänt längre, då de har börjat använde silikoner i det.
 
Om jag har bråttom iväg och håret är fett så kan jag använda mitt hemmagjorda torrschampo. Jag har ett annat jag tycker bäst om men eftersom att det här är anpassat efter min hårfärg så är det bra när jag har bråttom. Gott luktar det också om man gillar kakao och kanel. Ingredienserna jag använder ser ni på bilden.
 
Det här torrschampot tycker jag annars bäst om. Det kräver lite mer teknik för att inte håret ska bli vitt. Antingen kan man använda väldigt lite eller så kan man ha i mycket, massera ordentligt och sedan borsta igenom håret med en svinborste. Jag använder även detta till torrtvätt som jag tänkte skriva om en annan dag. Till skillnad från köpa torrshampon så innehåller inte de här någonting som är dåligt för håret som t ex uttorkande alkoholer.
 
Kokosolja använder jag mig mycket av. Både som vårdande inpackningar och så kallat "leave in". Det innebär att jag efter tvätt kramar i lite i längderna för ge fukt åt håret. När hårtopparna några dagar efter tvätt börjar kännas torra så kramar jag också i lite i toppar/längder.
 
Var försiktig om ni testar det här så att ni inte tar för mycket, för då kan håret bli fett. Mitt hår kan suga upp mer olja än de flestas så jag kan ha i väldigt mycket. Andra oljor fungerar också men just denna är min favorit.
 
Om jag vill ha lite lukt i håret när det börja tappa lukten av nytvättat så blandar jag i lite eterisk olja i kokosoljan och har i håret. Här köper jag mina eteriska oljor http://kosmetikkompaniet.se/category.html/eteriska-oljor
  Det kan verka dyrt men då man oftast bara använder någon droppe så räcker de länge.
 
OBS använd inte outblandad eterisk olja då det är starkt.
 
En utav mina favoritinpackningar är honung. Helst ekologisk då den är bättre för hud och hår. Jag värmer lite vatten i vattenkokaren (inte så att det kokar) och blandar sedan i någon/några matskedar honung. Jag låter inpackningen sitta i håret i ca en timma innan jag tvättar håret. Hår och hårrbotten blir återfuktat och håret blir väldigt lent. Det är desstuom väldigt lätt att tvätta ur. Det finns dem som tvättar håret med honung.
 
Jag använder även en del växter att skölja håret med då de är bra för håret. På bilden är det brännässla och björklöv. Jag värmer vatten i vattenkokaren till strax under kokpunkten och häller sedan i löv och vatten i en glasburk som jag sätter lock på. Detta får sedan svalna innan jag silar bort löven och använder. Enklast är att ha det i en gammal balsamflaska när det ska användas. När jag har tvättat klart håret så sköljer jag igenom håret med blandningen utan att tvätta ur det. Jag kan även ha i lite i mina balsam för att ge håret en extra dos. Jag brukar bara använde halva blandningen. Resten ställer jag in i kylen (gärna med växterna kvar i) där det håller i strax över en vecka.
 
OBS tänk på att en del växter som brännässla kan färga håret brunt om man är ljushårig. Är man blond så rekomederar jag kamomill.
 
Det sistaschampo jag använde är antagligen inte godkänt längre, men ett som många rekomderar är Coop x-tra. Sistaschampot får gärna vara billigt då man inte kommer att använda det så många gånger. En del använder det emellan åt då de t ex använt smink med silikon i. Jag använder endast mitt till att tvätta hårborsten.

Djurtester

Som de flesta säkert vet så är det numera förbjudet att djurtesta smink i EU. Så då borde man ju kunna köpa vilket smink man vill utan att stödja djurtester? Tyvärr så är det inte alls så. De flesta stora företagen djurtestar fortfarade. Alla företag som säljer sina produkter i Kina djurtestar eftersom att Kinas lagar kräver det.
 
Här har ni en rolig och lärrorik video om just den saken:
 

Along the way I find myself

Idag är det fredag och inte allt för mycket har hänt den här veckan. Det enda jag har hunnit med har varit att jobba, träna och läsa lite. Imorgon ska jag träffa Pucca på stan och inhandla lite saker jag behöver. Efter det ska jag på födelsedagskalas.
 
Bild från mitt husvaktande under semestern...
 

Nytt från Matenrou Opera!

Här är en ny låt och lite smakprov från Matenrou Operas album som släpps den tredje september. Gillar låt, låtar och video starkt! Ser verkligen fram emot ett nytt album från ett utav mina favoritband!
 

Gothicaroid

Sitter framför datorn och lyssnar på Vidoll medan jag viker tvätt. Tänkte därför lägga in en video här.
 

Lite mer om fördelarna med balsammetoden

Nu är det över ett år och fyra månader sedan jag började med BM. Tänkte berätta lite om de två fördelarna jag kom på helt nyligen. För ofta tänker man ju inte på hur saker har ändrats. Utan det är när du tänker tillbaka som du kommer på hur annorlunda det är nu,
 
För några veckor satt jag och pratade med min mor. Hon klagade på hur jobbigt det är med finnar i hårbotten. Då slog det mig att jag inte har några finnar i hårbotten sedan jag började med BM! Innan hade jag nästan lika många som i ansiktet. Nu har jag inte en enda.
 
Innan jag började med BM och mitt hår blev fett så kändes det kladdigt och äckligt. Det såg ut som om jag hade kladdat ner håret med ett smörpaket och kändes ungefär så. Det är inte så längre. När mitt hår efter en vecka börjar bli fett så känns det inte fett alls. Det känns bara otroligt välvårdat. Det känns inte kladdigt utan nyduschat och lent. Om jag borstar det med svinborste och sätter upp det så ser det inte fett ut alls. Det ser fint och glansigt ut. En kund berömde mig till och med för att jag hade så fint hår en dag.
 

Cornflake Girl

Här har ni en bra låt med Tori Amos.
 

Bilder från Göteborg 3

Här är de sista bilderna från botaniska trädgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder från Göteborg 2

Andra dagen/kvällen var vi på botaniska trädgården. Här kommer det första av två inlägg därifrån.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon kommer det sista inlägget från Göteborg med fler bilder från botaniska.
 

Bilder från Göteborg 1

Bilderna från Göteborg är uppdelade i flera inlägg. Här är det första.
 
Efter att ha släppt av sambon hos sin kompis så åkte jag och Piko till hotellet. Så här såg vårat rum ut.
 
Jag lånade med en minikyl från pappa för att kunna äta någonting i Göteborg utan att magen pajade.
 
På toan fanns det minsta handfat jag någonsing sett.
 
Andra dagen så gjorde jag en fiskbensfläta åt Piko. Förutom slingan som stack ut så blev den lyckad. Jag är inte van att fläta håret på andra än mig själv...
 
Efter att ha gått runt på stan och handlat så åkte vi hem till Cissi. Decibell var väldigt intresserad av våra skor.
 
På väg till nästa par skor...
 
Efter att ha varit hos Cissi så åkte vi ut till en ö. Så här ser det ut när man väntar på färjan.
 
Det var varmt både utomhus och i bilen.
 
Piko och jag fotade lite i farten när Cissi körde.
 
Medan vi väntade på färjan igen så klev vi ur bilen och då hittade Cissi en pinne som hon petade på mig med.
 
Sedan gick hon vidare och petade på Piko.
 
Jag fick en aloeveraplanta av Cissi och den fick åka med i bilen under dagen. (Har för övrigt redan använt några av bladen.)
 
Imorgon kommer nästa inlägg med bilder från botaniska trädgården.

Ber om ursäkt för min frånvaro

Förra veckan hade jag semester så då blev det inget bloggande. Först var jag husvakt och sedan spenderade vi helgen i Göteborg. Tog många bilder där och kommer att ladda upp några så fort jag orkar gå igenom dem. Vilket inte är just nu... Men håll utkik för snart kommer det bilder!

RSS 2.0