En kopp te...

Se hela videon till slutet. Det handlar egentligen inte om te...
 

Katter och mackor...

Idag är jag supertrött, så här har ni en förklaring på vad som händer om man kombinerar en katt (landar alltid på fötterna) med en macka (landar alltid med smör/syltsidan neråt).
 

Lat... och lite hår.

Jag har lite saker som jag skulle vilja blogga om, men jag känner mig lite lat för tillfället. Att skriva lite seriösare inlägg här och fota för att få bilder tar faktiskt lite tid. Men det kommer att komma fler inlägg här!
 
Under tiden så kan jag uppdatera lite om b la mitt eget hår (för att alla är jätte intresserade?)
 
 
För tillfället så protesterar både hud och hår mot vädret. Jag är torr och flagar av kylan och mitt hår är också torrt. Så jag förbrukar rejält med olja nu! Det blir till att göra en oljeinpackning i helgen för att kurera hår och framförallt hårbotten lite.
 
 
Ett problem som kommer av att hårbotten är så torr, är att håret snabbt blir fett... Det är fett bara efter en vecka och det gör mig galen! Jag vill inte börja tvätta det varje vecka igen. Några av er kanske tycker att det låter konstigt att håret blir fett av att vara torrt? Det är så simpelt, att när hårbotten är torr så överkompenserar den med att producera massa fett. Så ju torrare hårbotten desto mer fett. Om jag då skulle gå över till uttorkande schampon så skulle mitt hår bli torrt, slitet och snabbare fett. Därför blir det oljebehandling för att dämpa problemet tills våren äntligen kommer.
 
 
En annan lite rolig sak är att jag tydligen har fått min mor att börja med balsammetoden. Jag pratade om hur mycket bättre mitt hår och hårbotten mår sedan jag slutade med schampo. Ett tag senare så pratade jag med henne i telefonen.
 
"Tack föresten! Jag testade att tvätta håret med bara balsam! Skönt att slippa använda två produkter när jag tvättar håret".
 
Det balsam vi använder som vårdande fungerar tydligen utmärkt för henne att tvätta håret med. Jag håller mig till mitt tvättbalsam (Faith in Nature) tills vidare då det är billigare. Men det är alltid roligt att inspirera någon annan till att ta hand om håret på ett bättre sätt! (Nu menar jag inte att folk tar hand om det dåligt eller att BM är ett mirakel för alla.)
 
Hur mår erat hår och hud nu när det är kallt ute?

Frisyrer 2015

För flera månader sedan så gjorde jag upp en lista över "hårmål 2016" på The Long Hair Community. Ett utav dessa mål är att jag ska lära mig fler nya frisyrer. Därför kommer det här lite bilder över dem frisyrer som jag har bilder på från 2015. Så förhoppningsvis kommer jag att vid slutet av 2016 göra en längre bildlista över årets frisyrer!
 
Januari. Ropebraid. Som yngre kunde jag göra ropebraids men glömde sedan bort det. Så denna frisyr återupptäcktes 2015.
 
Februari. Corset braid. Denna frisyr hade jag länge tittat på och slutligen hade jag en stoppnål och band för att göra den. När jag har köpt en till stoppnål så kommer jag att göra om frisyren. Det var nämligen jobbigt att flytta nålen mellan två ändar.
 
Februari. Den frisyr jag oftast gör när jag använder hårpinnar.
 
Mars. En utav Daenerys frisyrer från Game of Thrones. Denna frisyr gjorde jag inför det Game of Thrones convention som vi aldrig kom in på p.g.a kön.
 
Jag laddar bara upp en bild per frisyr, så om ni vill se t ex denna frisyr från sidan så får ni bläddra tillbaka i bloggen för att titta i första inlägget jag lade upp bilder på frisyren i.
 
September. Den här frisyren har inget namn då jag själv har uppfann den 2015. (Det finns säkert flera som har gjort någonting liknande.)
 
Oktober. Inbakad fläta. Det var ingenting nytt då jag gjort inbakade flätor i många år.
 
November. En Game of Thrones frisyr som jag modifierade för att passa min hårlängd. Ropebraids som slutar i en vanlig fläta.
 
November. Fiskbensflätor som slutar i en större fiskbensfläta som suttits upp en knut med spin pins.

RSS 2.0