Trött torsdag

Idag är jag otroligt trött. Så ni får en video med Girugämesh. Lyssna och njut.
 

Grrr

Lördag kväll och åter igen tvingas man lyssna på grannarnas musik. Vid det här laget är dock högtalarna så sprängda att det inte är mycket till musik längre. I år ska vi flytta härifrån!

Emergence of silence

Vilken vinter det här är. Igår var jag ute med Spinkis och Vencer på promenad. Vencer kunde beta gräs... Fast jag klagar ju inte på att slippa kylan direkt...

Här är för övrigt min nya klänning som jag fick hem idag. Köpt av en tjej på gothloli. Klänningen är fin så vi kan ignorera att jag håller upp armarna för att den ska synas... Har inte visat upp några av de kläder jag köpt det senaste halvåret men i brist på bättre att blogga om så får ni som sagt se denna.
 
Idag får ni en bra låt med Scwarz Stein här bara för att få in någonting mer än mitt babbel.
 
 
Ha en bra dag allihopa och hoppas att inspirationen faller på för mig så att jag kan ge er mer meningsfulla inlägg igen!

God morgon innan jag åker

Lördag och jag har har släpat mig upp för snart en timma sedan, för att göra iordning en stor matsäck och äter nu frukost. Hela lördagen kommer nämligen att spenderas på trav. Eller rättare sagt så kommer över halva dagen spenderas på väg till och från travet. Jag kommer antagligen sova halva resan medan min stackars far kör. Hoppas på fint väder utan snö, regn, blåst eller överdriven kyla!
 
Lång dag framför oss.
 

Hur jag gör korkskruvar utan värme

Jag lade upp en slarvig video på ifokus där jag visar hur jag lockar mitt hår med snodd och papper (tyg fungerar säkert utmärkt). Tänkte lägga upp den här också med en förklaring.
 
Först rullar jag upp håret som ni kan se. (Oftast tar jag större hårbitar och separerar dem dagen efter). Först viker jag pappret och drar snodden runt det och sedan ett varv runt håret för att hålla det på plats. När hela håret är rullat så kan jag spraya i lite vatten och knyta på en sjal eller liknande för att hålla det på plats enklare. Jag sover med detta och dagen efter lossar jag håret som ni kan se. När jag lossar det så, så får åtminstonne jag fina korkskruvar som håller. Är dem för stora så kan jag försiktigt dela upp dem i flera med fingrarna. Tänk på att inte borsta igenom håret för då förstörs korkskruvarna. Jag brukar bara snygga till dem med fingrarna om det är rufsigt någonstans.
 
Hoppas att någon förstår...

Lördag!

Då bjuder jag på en lördaslåt med Leaves' Eyes idag. Jag gillar den nordiska naturen i bakrunden. Mycket vacker plats för en musikvideo!
 

Fredag!

Eftersom att det äntligen är fredag igen så bjuder jag er på en bra låt med Sirenia.
 

Värt att tänka på vad gäller hårtvättar

Som de flesta vet så sliter hårtvättar alltid mer eller mindre på håret. Framförallt om man använder sulfater som finns i schampo. Tänk på att håret växer ca 10-13 cm om året. Har du 50 cm hår så är dina toppar alltså ca fem år gamla.
 
Om du tvättar det varje dag så blir det:
  365 tvättar på ett år.
  1825 tvättar på fem år.
  3650 tvättar på tio år.
 
Om du tvättar det tre gånger i veckan så blir det:
  156 tvättar på ett år.
  780 tvättar på fem år.
  1560 tvättar på tio år.
 
Om du tvättar det två gånger i veckan så blir det:
  104 tvättar på ett år.
  520 tvättar på fem år.
  1040 tvättar på 10 år.
 
Om du tvättar det en gång i veckan så blir det:
  52 tvättar på ett år.
  260 tvättar på fem år.
  520 tvättar på tio år.
 
Jag som tvättar håret en gång i veckan tvättar det alltså 1565 gånger mindre på fem år än någon som tvättar det varje dag. Detta kan vara värt att tänka på om man vill spara ut eller bara vårda håret.

Mitt hårsparande

Som de flesta av mina läsare säkert redan vet så håller jag på att spara ut håret. Här kommer en bild på hur det går och ett inlägg om vad jag gjort/gör för att ta hand om det så bra som möjligt.
 
Här är en bild på mitt lite skitiga hår som varit flätat i två dygn och inte blivit borstat på snart tre. Därav lockarna som får det att se ojämt och lite kortare ut.
 
Vad jag har ändrat under dem senaste åren för att ta hand om mitt hår (och som fungerar för mig).
 
 • Jag har inte färgat det på över två år och tänker inte göra det förrän all gammal färg är bortklippt.

 • Jag kör så kallad search and destroy (S&D). Vilket innebär att jag då och då sätter mig i soffan med en vass sax och klipper bort kluvna och skadade hårtoppar.

 • Toppar håret själv (med vass sax) 2-3 gånger om året för att behålla tjockleken, få bort slitet och färgat hår. Jag har inte klippt mig hos frisör på över sju år.

 • Jag har inte fönat, plattat eller använt locktång i mitt hår på något/några år. Lockar jag det så för jag det utan tång.

 • Jag har inte använt hårspray eller andra stylingprodukter på över två år.

 • Jag har inte använt schampo på 10 månader utan använt mig av balsammetoden (BM). Detta är vad som har gjort störst sklillnad för mitt hår. Sedan jag började med det så har jag fått mycket beröm för mitt, enligt folk fina hår. För er som läste inlägget jag skrev om BM så har mitt hår fått en annan finare färg + andra fördelar. För er som vill läsa pom BM så har ni en länk till inlägget här.
  http://tatsu.blogg.se/2013/october/balsammetoden.html#comment

 • Jag har ätit ett kosttillskott som heter stora hårkuren i något år nu. Mitt hår växer snabbare av det. (Men framförallt så blev jag av med mina hudeksem av det.) http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Haar-hud-naglar/Kosttillskott/Stora-Haarkuren.htm

 • Jag tvättar inte mitt hår så ofta. Förut var det två till tre gånger i veckan. Nu har jag dragit ner på det till en gång i veckan. Det tar då ca sex dagar för mitt hår att börja bli skitigt.

 • Jag borstar det med svinborste en gång om dagen till var tredje dag. Om jag flätar om håret på kvällen (går ibland med samma flätor några dagar) så reder jag bara ut det med fingrarna. (Tovor reder jag ut med fingarna även när jag borstar det). Jag skaffade även en bredtandad kam i trä för någon dag sedan för de få tillfällen jag kammar håret. Det sliter mindre än plast eller smaltandade kammar/bostar.

 • Jag har det uppsatt nästintill alltid. Jag sätter upp det i varierande frisyrer som är så skonsamma som möjligt för håret. Gärna med hårpinne, kam, klämma eller hoprullad fläta där topparna skyddas. Jag sover alltd med det flätat.

 • Jag använder hårsnoddar utan metallklämma då dessa sliter mindre på håret. Dessutom så varierar jag som sagt uppsättningarna för att minska slitaget på samma plats.

 • Jag gör inpackningar av b la, oliv- kokos- mandelolja, honung och kanel.

 • Efter varje dusch så kramar jag in lite olja (oftast kokosolja) i längderna och även när håret börjar kännas torrt.

Hårpinne nummer två.

Så här ser hårpinne nummer två ut i mitt slarvigt uppsatta hår.
 
Den ser tjockare ut på bild än i verkligheten.
 

Hårpinnar

Nu har jag gjort mina första egna hårpinnar.
 
Nummer 1. Pärlorna är rödare i verkligheten.
 
Nummer 2.
 
Dessa är gjorda av "pinndelen" från en trasig galge.
 
Så här såg dem ut innan jag gjorde hårpinnar av dem.
 
Nu ska lacker torka lite mer över natten och sedan är det bara att börja använda dem. Ni får bilder på hur de ser ut i håret någon dag.
 
Ska ut och samla material till flera någon dag! Det var enkelt och roligt att göra dem. Dessutom så är det svårt att hitta fina hårpinnar i Sverige så då är det bättre att designa dem själv.
 Nästa projekt blir nog att göra ett par och designa dem med snygga målade mönster.
 

RSS 2.0