Moln, moln och åter moln

Jag börjar tröttna på det här vädret med moln, regn och snö...
 
 
Senaste veckan har jag varit trött oavsett hur mycket jag har sovit. Så trött att om jag skulle lägga mig ner så skulle jag somna. Det är väl antagligen något virus.

Bröd, ost och regn

Idag är det torsdag och då har den finska butiken här öppet. Då jag inte tål vetemjöl, socker, laktos m.m så handlar jag där varje veckan. Idag tror jag att hela den finska delen av stan skulle varlborgshandla. Inte kan väl finnarna fira valborg utan sin sima (finsk dryck).
 
Inne i butiken började först en äldre finsk herre prata med mig och jag förklarade på finska att jag inte pratar finska. Han insisterade på finska att jag visst pratar finska, så jag fick fortsätta upprepa den mening jag kan som betyder att jag inte gör det.
 
Några steg senare på vägen ut börjar nästa finska herre prata med mig och jag upprepar min mening på finska. Han fortsätter prata finska och pekar på mina flätor så jag upprepar mig igen. Då fick han ur sig på svenska "fina flätor". Det var ju bara att tacka och ta emot komplimangen.
 
Efter det så var det dags att ställa sig i kön ute i regnet för att få betala. En av dessa finska herrar börjar då åter prata finska med mig och jag får upprepa att jag inte kan finska. När jag förklarar på svenska att jag bara kan säga det jag sa så slutar han prata med mig. Jag skulle tro att dessa finska herrar kan ungefär lika mycket svenska som jag kan finska.
 
Efter 30 minuter i regnet så fick jag betala för mina grejer och åka hem. Nu tänker jag inte gå ut någonting mer idag, men man får väl säga att det var värt det för att få bröd, ost och en hårkomplimang.

Min första "hair barrette"

Jag vet inte vad det heter på svenska men, det här är mina första engentillverkade hair barrette.
 
Inte så lyckad min lilla barrette för "half updos", men inte helt misslyckat för att vara första försöket och ha använt en väldigt hård metall.
 
Nästa gång ska jag vara mer noggrann och göra en större med snyggare design om jag kan.

Inte så kräsen längre...

Det har nu gått tre år sedan jag slutade äta socker och vete. Idag är "godsaker" och bröd en lyx. Det finns inte mycket gott som jag kan köpa i affären. I princip ingenting alls. Sådant som jag inte hade ätit för några år sedan njuter jag av idag. Just nu sitter jag och njuter av en snabblagad kladdkaka som jag inte hade tyckt om för tre år sedan och en kopp kaffe.
 

Nytvättat hår

Idag var det hårtvättsdag. Därför tänkte jag passa på att lägga upp bilder på hur mitt hår ser ut efter att det har lufttorkat och innan jag har vågor från flätor eller knutar. Däremot så är det småvågigt då jag var tvungen att ha det uppsatt en tid under torkningen för att det inte skulle vara i vägen när jag städade.
 
      Om det hade fått lufttorka som vanligt utan att vara uppsatt alls så hade det varit spikrakt.
 
Jag ser jätte pigg och glad ut efter en hel dag med huvudvärk p.g.a inflammation i nacke och axlar...
 
 

Dagens frisyr. 15/04-16

Roprebraids.
 
 
      Som slutar i en "fyrfläta"/ four strand braid.
 
      Innan sista flätan.
 
      Innan sista flätan.

Fredag

Jag gillar både musiken, bandet, stilen och videon och eftersom att jag idag sitter med huvudvärk och inte har någon större lust att göra någonting så får ni också njuta.
 

Nio års hårsparande

När man har långt hår så får man ofta frågan hur man snabbt får långt hår. Det har inte gått snabbt för mig att spara ut håret och jag är inte klar än. Jag har snart sparat ut det i nio år! Det hade varit längre idag om jag hade varit lika snäll mot det för några år sedan som jag är idag. Men men...
 
2007
Från att ha haft sidecut så klippte jag ner allt till samma hemska längd när jag bestämmde mig för att spara ut det. I början så hade jag lugg, trots att jag hatar att ha lugg, bara för att se mindre ut som en pojke. Den klippte jag också bort senare.
 
2008
Jag färgade fortfarande håret svart med kemisk färg.
 
 
2009
Jag påbörjade en process med hårblekning som självklart slet enormt på håret...
 
Senare under 2009/2010 så färgade jag det svart igen.
 
2010
Jag bestämde mig för att bleka håret en sista gång i livet innan jag färgade det rött för att sedan gå tillbaka till svart. Återigen så slet detta på håret. Här började jag ha håret mer uppsatt för att få det ur vägen och minska slitaget.
 
2011
Efter att ha fått håret blont så färgade jag det rött.
 
När det röda tvättades ur efter en descutantvätt inför min operation hösten 2011 ur så gjorde jag ett misslyckat försök att färga det brunt. Sedan bestämde jag mig för att spara ut min naturliga hårfärg medan håret fick återhämta sig från all blekning och färgning. Självklart var jag tvungen att toppa bort en del längd under dem här åren.
 
2012
Det röda var väldigt urtvättat och jag hade fått lite utväxt.
 
 
2013
Jag började få mer utväxt och fortsatte att toppa bort det blonda som kom fram när det röda tvättades ur mer, samtidigt som jag sparade ut det.
 
Jag började även med balsammetoden under den här tiden, vilket gjorde underverk för mitt hår. Samtidigt så övergav jag allt vad värmestyling och hårsprayer hette.
 
2014
Senare under 2014 så hade jag fått bort nästan allt det blonda och började färga med henna, då jag hade bestämt mig för att aldrig mer använda kemisk hårfärg. Här började jag även använda mig av snällare håruppsättningar med hårpinnar och hårkam. Vid det här laget hade jag sällan håret utsläppt.
 
 
2015
Då hade jag påbörjat processen att få håret svart med henna och indigo, men det tog några färgningar tills jag fick det helt svart, vilket snabbt bleknade till brunt igen.
 
2016
Nu är mitt hår svart utav henna och indigo, men det svarta bleknar fortfarande ur för snabbt. Jag tänker fortsätta tills jag får det permanent och bara behöver färga utväxten. Antagligen så skulle det gå lättare om jag färgade det oftare än var tredje till sjätte månad.
 
Jag använder fortfarande inte schampo, värmestyling, hårspray eller liknande. Jag har tidigare år toppat det ungefär två gånger om året, men toppar nu det bakre håret oftare tills det har blivit rakt. Efter det så kommer jag att återgå till att bara toppa det två gånger om året.

Jag har håret utsläppt endast ett fåtal dagar om året och tvättar det endast varannan vecka.

Tre år utan schampo

Nu har det gått tre år sedan jag började med balsammetoden och fortfarande har jag inte använt schampo en enda gång på den här tiden.
 
 
 
 
      Lägg märke till att min bena går nästan hela vägen ut i topparna idag...
 
Tidigare inlägg om balsammetoden hittar ni här:
 
 
"Lite mer om fördelarna med balsammetoden":
 
 

Tillfälligt ny design

Eftersom att jag inte längre är säker på att jag har tillstånd att använda min gamla bakgrundsbild på bloggen så har jag ändrat designen. Den ser lite tråkig ut för tillfället, men så får det bli tills jag har fixar en bättre bild igen. Säg till om någonting ser konstigt ut!

Dagens frisyr. 06/04-16

Idag är det dubbelt upp för att ge håret lite variation.
 
 
 

Göra rent spisknapparna

Ni vet väl att man kan dra loss spisknapparna för att göra rent dem och bakom?
 
      Testa att dra loss knapparna. Om dem är svåra att få loss så kan du peta in en kniv eller en platt
      Skruvmejsel bakom för att hjälpa till.
 
      Det enklaste sättet att göra rent knapparna är att köra dem i diskmaskin.

Puffigt troll...

När jag flätar håret mitt uppe på huvudet (brukar vara en fläta med paranda när jag sover) så brukar mitt hår bli otroligt fluffigt fram tills jag borstar det och idag har jag ju haft en flätad knut på huvudet. Min sambo har nämnt någonting om troll vid något tillfälle...
 
 
      Bakifrån.
 
      Lockar från en vanlig fläta...
 
      Lockar från en vanlig fläta...
 
Om jag tvättar håret och låter det lufttorka så är det spikrakt. Tidigare så var det småvågigt (1b) men nu är det som sagt spikrakt (1a). Vet inte om det beror på att det väger mer eller om hennan har gjort det rakt. Inte för att det spelar någon roll. Jag trivs med mitt hår oavsett om det är 1a eller 1b. Om du inte vet vad jag pratar om så kan du läsa det här inlägget http://tatsu.blogg.se/2015/october/att-klassificera-har-2.html#comment

Dagens frisyr. 05/04-16

Idag har jag varit hos kiropraktorn så då fick det bli den här frisyren för att få håret ur vägen. Ärligt talat så är det inte riktigt en frisyr som jag känner mig bekväm i. Det känns helt enkelt inte som "mig".
 
Men den fyllde sin funktion och nu är jag mycket rörligare och har mindre ont. Fick tipset att kyla musklerna i nacke och axlar för att snabbare bli av med inlfammationen där. Jag som inte ens hade märkt att jag har en inflamamtion. Då är man van att konstant ha ont... Nu när låsningarna är borta och han har påpekat det för mig så känner jag dock av inflammationen.

Så har ytterliggare ett inlägg försvunnit...

Jag skrev ett långt inlägg som var tänkt att komma upp imorgon. Jag valde tid, datum och tryckte på publicera. Inga problem! Tills jag loggade inte här igen och inlägget var spårlöst försvunnet... Jag är irriterad och vet inte om jag någonsin kommer att orka skriva om det. Inte heller orkar jag skriva de ytterligare två inlägg som jag tänkte sätta på automatisk uppladdning under veckan. Börjar bli irriterande att det här händer då och då!

Nyfärgat hår. (Utan syra i hennan)

Igår färgade jag håret med henna och indigo. Den här gången testade jag att inte ha någon äppelcidervinäger i hennan. Det fungerade utmärkt! Vårat vatten har dock pH-värde 6, så om ni har ett högre pH-värde så kanske ni inte får ett lika bra resultat som jag.
 
 
      Nu är det i alla fall svart! Hoppas att det håller och inte bleknar på en gång.
 
      Efter fyra timmar med henna och innan indigon.

Vad man kan göra om man har tråkigt en lördagskväll...

  • Steg 1! Blanda henna med varmt vatten, som du har tänkt använda dagen efter.
  • Steg 2! Tappa burken med henna i golvet så att det stänker rätt upp i taket.
  • Steg 3! Torka rent ugn och skåp så fort du kan. Använd klorin. Det gör ingenting, för skadan är redan skedd.
  • Steg 4! Njut av ditt nystylade kök och förundras över att golvet var det enda som inte blev missfärgat.
  • Steg 5! Blanda en ny omgång henna för att du ändå tänker färga håret dagen efter och forsätt att nuta av den nya designen i ditt kök.
 

RSS 2.0