Tre år senare... Varning för bilder på sår och ärr.

Nu har det gått tre år sedan jag blev opererad. Fem år sedan jag skadade armen. Här är inlägget jag skrev efter olyckan för fem år sedan http://tatsu.blogg.se/2009/july/akuten-igen.html#comment Då trodde jag att allt skulle vara bra när gipset kom bort. Inte visste jag att det var början på en flera års lång mardrömsresa. Det roligaste måste vara att jag efter att ha fått bort gipset hoppades slippa operation http://tatsu.blogg.se/2009/august/darkness-of-hell.html#comment Ett år senare bad jag om att få bli opererad och efter ett halvår fick jag en första operation och efter ytterligare ett halvår den operation som fixade mig.
 
Dessa två småsår fick jag efter min första operation som var en titthålsoperation. Väljer att inte visa det tredje såret då det spruckit upp och såg ytterst otrevligt ut. Blödde för övrigt enormt under och efter den operationen, men väljer för eran skull att inte visa bilderna på allt blod som blev efteråt.
 
Så här mysig såg min arm ut efter att jag fått bort gipset sex veckor efter min andra operation. Har inga bilder på knät.
 
Efter att ha haft ont 24 timmar om dygnet i över två år så slutade min arm att göra ont tre dagar efter operationen. När jag fick bort gipset så var ju armen såklart orörlig och det gjorde ont att träna upp den igen, men det var inte samma smärta. Det tog mig ca ett halvår innan jag kunde använda armen "normalt" igen och lika lång tid innan mitt knä läkte ihop igen på insidan. Det tog mig över ett år att arbeta upp musklerna i arm och ben igen. Det tog över ett år innan jag kunde sluta tänka på att armen kunde slitas sönder igen av vissa rörelser.
 
Så här ser ett av ärren ut efter min titthålsoperation jag gjorde för ca tre och ett halvt år sedan.
 
Så här ser ärret på armen ut tre år efter operationen. Stygnet de missade att ta bort syns bara på nära håll om man tänker på att leta efter det. (Syns inte på bilden) Ärret har bleknat rejält och trots att det inte är snyggt så trivs jag med det. Har själv inget emot ärr eller tycker att mitt är fult. Det är lika mycket en del av mig som min tatuering. Det berättar om en tuff period i mitt liv som jag övervann.
 
Det viktigaste av allt är att min armbåge inte längre gör och och jag kan använda armen normalt. Över skruvarna har det bildats brosk. Det stör mig inte. Man kan känna det med fingret när man trycker på skruvarna.
 
Armen gör inte ont men den känns annorlunda än den högra. Det är inget som stör och jag märker det bara när jag tänker på det. Jag kan inte förklara vad som känns annorlunda när jag spänner armen för jag vet inte själv vad det är. Det är inte inbilldning heller. Det känns annorluna helt enkelt.
 
Så här ser ärret på knät ut. Sambon säger att det ser ut som en larv eller en fossil. Säger samma sak om det här ärret som det på armbågen.
 
Knät gör inte heller ont utav operationen längre. Visst gör knät ofta ont, fastnar och hoppar ibland ur led, men det har ingeting med operationen att göra. Det är bara så min överrörliga kropp är. Dessutom så krånglar det betydligt mindre än det högra knät.
 
Tre år efter min operation så är jag otroligt tacksam mot den läkare som lyckades fixa min arm! Tack vare honom kan jag nu leva mitt liv och arbeta!

Fredag!

Så var det äntligen fredag igen. Den här veckan har gått fort. Idag har jag morgonjobb och eftermiddagsjobb. Det innebär att jag nu är ledig på förmiddagen.
 
Sitter och tar det lugnt med en kopp matcha-te innan jag ska städa här hemma. Otroligt tråkigt men det behövs!

TE!

Den här dagen började väldigt dåligt av flera anledningar som jag inte vill gå in på. Men den har fortsatt dessto bättre! Inte blev det sämre av att jag fick hem teet jag beställde för bara någon dag sedan.
 
Har hunnit testa matchatet än så länge och jag gillar det verkligen! Matcha är ett japanskt grönt te. Bladen är pulveriserade och vispas ut i varmt (inte kokande) vatten. Så till skillnad från vanligt te så dricker du även dem pulveriserade bladen.
 
Att de dessutom skickade med smakprov på tre andra teer gjorde mig riktigt glad! Om de är goda så vet jag vad jag ska beställa nästa gång.
 
För er andra som gillar te därute så rekomenderar jag sidan som jag beställde ifrån. http://www.gronateimporten.se/

Färgresa

Vilka i-lands problem man kan ha i bland. Har blivit så otroligt sugen på svart hår igen. Har lust att färga det svart nästa gång jag färgar det. Samtidigt så trivs jag i rött/rödbrunt och tvekar över att färga över det efter att ha varit rödhårig i bara några månader. För när jag väl har färgat det svart så är blekning uteslutet. Vill jag då byta hårfärg så måste jag vänta flera år igen innan håret har vuxit ut. Haha ja vilka problem.
 
Det har nu gått flera år sedan jag hade svart hår sist. Jag har hunnit göra en del med håret sedan dess.
 
Efter studenten började jag min resa mot blont hår.
 
Efter att ha slitit mycket på håret så blev jag blond.
 
Efter det hade jag rött hår.
 
Trots att jag trivdes med mitt röda hår så ville jag inte slita mer på håret och lät det därför växa ut. Med undantag för blonda toppar så gick jag länge med min "riktiga" hårfärg.
 
Nu är håret hennafärgat då jag inte vill slita mer på det.
 
Förutom dessa färger så har jag emellan mina omgångar med svart haft lite olika nyanser på håret...
Bland annat denna. Ser ni hur slitet mitt hår var?
 
Nu återstår bara frågan om hur länge jag orkar vänta innan jag går tillbaka till svart igen...
 

Snabb upppdatering

Även om jag känner mig friskare nu så vägrar febern ge med sig helt och mina leder svullnar upp var och varannan dag utan någon ordentlig anledning. Idag känner jag mig ganska bra. Hoppas det håller i sig....
 
Här har ni en låt från Buck-Tick som jag gillar starkt.

Broken wings

Fortsätter på gårdagens tema med ending theme och ett soundtrack från Trinity Blood med Tomoko Tane.
 
 

Leave all your worries at the door

Senaste tiden har det varit mycket med jobbet, så jag har inte orkat skriva här. Nu är det lugnare på jobbet, men jag är sjuk. Därför går all energi åt till att ta sig igenom jobbdagarna. Så fort jag känner mig bättre igen så ska jag blogga lite mer! Jag har planerat och förberett för lite mer intressanta inlägg här och lovar att ordna dem när energin är tillbaka!

RSS 2.0