Att mäta hår

Att mäta längden på håret kan vara svårt. T ex om du mäter en hårslinga så är det svårt att veta att du mäter samma slinga nästa gång. Jag tänkte visa en metod som är lite mer tillförlitligt då man mäter likadant varje gång. Många använder sig utav den. Jag tänkte även visa hur man mäter tjockleken på håret enkelt.
 
Sätt måttbandet där håret börjar i pannan och mät över huvudet till slutet på hårtopparna mitt på ryggen. Har du inte ett måttband så kan du använda ett oelastiskt snöre som du sedan mäter med linjal/tumstock. Mitt hår är för tillfället 74 cm enligt den här mätmetoden. (Ja mitt hår är blött, då jag duschade för bara några timmar sedan.)
 
För att mäta tjockleken så sätter du upp håret i en hästsvans med en snodd. Mät sedan med måttband/snöre runt håret under snodden. Har du uppklippt hår så kan det vara bättre att sätta snodden mitt på huvudet för att få med så mycket hår som möjligt och därför få ett mer tillförlitligt resultat. Mitt hår är 9,5 cm tjockt.

En annan variant på dagens fisyr v.38

Så här hade jag håret för några dagar sedan.
 

Hur jag helst sover med mitt hår

När jag är lat så sover jag med bara en eller två vanliga flätor i håret, men de brukar vara i vägen. Helst sover jag med en paranda mitt på huvudet, då det är bekvämast.
 
Då flätan är mitt på huvudet så hamnar den inte i vägen i nacken eller under huvudet. Jag brukar lägga den uppåt ovanför kudden. Anledningen till att jag föredrar en paranda framför en vanlig snodd är att håret då håller dig på plats. Med en snodd så letar sig det mesta av håret snabbt ut för mig.
 
När jag t ex äter frukost eller borstar tänderna så rullar jag bara ihop håret i en boll på huvudet.
 
För att kunna ha håret i den här uppsättningen kvävs att nackhåret ät tillräckligt långt för att komma med i flätan.
 
Någon gång tänke jag visa hur man gör en paranda, men för er som är nyfikna redan nu så är det bara att googla. Det finns videor och bildinstruktioner på hur man gör och parandor kan göras i alla möjliga material och färger, inte bara för att sova med, utan även pryda håret.
 
Någon gång ska jag även försöka slänga ihop en video på hur jag flätar och flätar ur håret med en paranda utan att det tovar sig när man vänder huvudet upp och ner.

Dagens frisyr v.38

Här är dagens spontant ihopslängda frisyr.
 
 
 

Uppdatering

Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor och jag mår fortfarande dåligt av mitt jobb. Men det känns lite lättare igen och jag tror nog att jag snart kommer att börja blogga mer igen.
 

Vad vill jag bli när jag blir stor?

Här ekar det dött... Ärligt talat så saknar jag inte bara inspiration till att blogga. Jag saknar inspiration rent allmänt här i livet just nu. Till och med dagar som idag när jag inte har något jobb så tynger mitt jobb ner mig. Jag vill därifrån så fort jag bara kan! Jag kan inte sova för att jag har ångest över mitt jobb. Men... Jag vill inte bara ta första bästa jobb för att upptäcka att jag har hamnat i samma skit igen.
 
 
Så vad vill jag egentligen? Vad vill jag bli när jag blir stor? Ärligt talat så vet jag inte. Jag har drömmar. Visst... Men någonting realistiskt som kan ge mig en inkomst inom en nära framtid... Jag vet verkligen inte vad jag vill och ju mer jag tänker på det, desto sämre får det mig att må.
 
Just nu så är jag bara så otroligt trött av sömnbrist och orkeslös. Mina dagar flyter förbi i en dimma där jag försöker att distrahera tankarna med att läsa. Jag har ingen inspiration till att sy, rita eller någonting. Jag försöker tänka på vad jag vill med mitt liv, men jag kommer ingen vart. Så då försöker jag istället att distrahera tankarna igen. Men så här kan jag ju inte fortsätta hur länge som helst.
 
Jag förväntar mig inte att någon ska komma med ett svar. Jag vet att jag måste hitta det själv. Men ärligt talat så har jag tänkt på det här i tre år nu utan att komma någon stans....
 
 
Ja här blev det allvarligt och deprimerat, men så ser det ut just nu. Jag står och stampar utan att veta vart jag ska...

RSS 2.0