Dagens frisyr och kläder. 31/01-17 + extra hårbilder.

Dagens frisyr är en flätad version utav min standardknut, så att jag bara kan ta ur spin pinsen ikväll när jag kommer hem och ha en färdig sovfläta.
 
  • Tröja - secondhand.
  • Kjol - secondhand.
Så här såg mitt hår ut idag, efter att jag tog ur flätan/flätorna som jag gjorde igår.
 
Och så här fluffigt blev det efter att jag hade borstat och kammat det...

Dagens frisyr. 30/01-17

Eller rättare sagt dagens tredje. Jag började med en lazy wrap bun, men håret smet hela tiden så då gjorde jag min standardknut och nu är det en fläta inför kvällen och natten.
 
Tre flätor som har flätats ihop till en. Det är definitivt dags att färga utväxten...

Vem sjutton har påstått att det är enkelt att driva företag i Sverige!?

Fakturor och rut har jag koll på nu. Momsdeklaration börjar jag få koll på.
 
Bokföring!? Det måste man nästan vara utbildad revisor för att förstå sig på! Att läsa lagboken om hur en bokföring ska se ut är ungefär som att läsa grekiska! Varför måste det vara så otroligt krångligt!? Borde inte det viktiga vara att den är begriplig och att skatteverket får in dem pengar som de ska ha?
 
Överväger att anlita en revisor för bokföring, men är samtidigt inte sugen på ytterligare en utgift... Vill inte ens tänka på att börja deklarera...
 
Nu lägger jag ner kontorsarbetet för idag och gör någonting helt annat...

Dagens frisyr. 29/01-17

En modifierad Bweeta's bun.
 
Modifierad för att jag använde spin pins och inte har några hårsnoddar i.

Platta hårsnoddar

För ett tag sedan så köpte jag nya snoddar och lovade er en recension när jag hade testat dem. Här kommer den!
 
 
  • Jag är mycket nöjd! Till skillnad från vanliga snoddar så känns inte håret torrt och trassligt efter dessa.

  • Jämfört med invisibobbles så kan jag inte säga att det är någon större skillnad i hur håret känns. Jag skulle vilja påstå att slitaget är lika minimalt med båda sorterna.
 
 
Det finns en nackdel mot invisibobbles och en fördel med dessa.

  • Nackdelen är att de glider ur lättare än invisibobbles. Precis som vanliga hårsnoddar gör för mig. Har du inte det problemet med vanliga snoddar så kommer du inte heller att ha det med dessa.

  • Fördelen är att de enligt mig är snyggare än invisibobbles.

  • Ska jag vara hemma så blir det troligen invisibobbles för att de inte glider ur lika enkelt och ska jag iväg så blir det dessa för att de är snyggare.

Jag rekommenderar dessa snoddar! Mycket bättre än den vanliga sorten som sliter betydligt mer på håret.

Fredag

Anledningen till att det har varit tyst här igen, är dels för att jag har varit upptagen på annat håll och dels att min kropp är på dåligt humör. Efter "Stololyckan" så har jag ont i ryggen. Mer än vanligt alltså. Och när en kroppsdel krånglar så följer resten med... Ont i ryggen nu går både uppåt mot axlar och nacke och nedåt med att höften försöker subluxera och att knäna svullnar upp.
 
Detta kan även vara anledningen till att jag är extra trött. Igår så kände jag mig helt utslagen efter jobbet och gick till slut och lade mig strax efter nio för att gå upp åtta idag. Jag är fortfarande trött...
 
Efter jobbet idag så ska jag göra pizza. Det är lyx för mig! Så oavsett hur trött jag är och hur ont jag har ikväll så ska jag njuta utav fredagen! Man ska väl tröstäta när man har ont? Hehe.
 
I helgen så borde jag kunna få upp lite planerade inlägg, förutsatt att jag inte mår allt för dåligt.
 
Ha en bra helg allihopa!

Dags för en ny datastol...

Detta hände när jag satte mig och lutade mig bakåt... Hjulet uppe till vänster flög upp på databordet när stolen gick sönder.
 
Som tur är så lyckades jag hugga tag i databordet och styra fallriktningen tillräckligt för att inte slå i huvudet. Däremot så har jag lite ont i ryggen, men det är nog en mindre sträckning eller från smällen. Höger handled är varm men gör inte ont... Konstigt.
 
Vi har länge tänkt köpa en ny stol p.g.a det trasiga tyget. Nu är det nog dags.

Ytterligare en "vuxendag"

Nu har jag tillbringat lång tid med att skriva ihop ett proffsigt avtal för det företag som ska anlita min firma till att städa hos dem några timmar två dagar i veckan. Först och främst så är jag överlycklig över att de vill ha min firma! Men att skriva ihop ett avtal som det finns noll vettiga mallar för, var inte det enklaste, men jag tror att jag lyckades och nog känner man sig vuxen utav det. Hehe.
 
För övrigt så kan man tycka att jag borde ha lärt mig att inte spara allt sådant arbete till sista minuten. Men, men, nu är det klart och jag kan vara ledig resten utav fredagskvällen.

Dagens frisyr 19/01-17. (Mitt hårs stora förebild är Houdini...)

Visst ser det snyggt ut med silkigt hår utav naturen, men det har helt klart sina nackdelar också.
 
Dagar som denna så vägrar håret att hålla sig uppe hur många gånger jag än fixar till det...
 
Jag överväger att lösa upp knuten och sätta invisibobbles i ändarna, vilket jag ändå ska göra innan det är sovdags, men jag misstänker att mitt hår spottar ut dem också. Det har en sådan dag idag...

Dagens frisyr. 18/01-17

Utbakade flätor.
 
Min tanke är att försöka variera mina uppsättningar lite mer och inte ha samma frisyr varje dag. Vi får se hur jag lyckas med det. Kommer att låta flätorna sitta i två dagar till, men ha ändarna i en knut när jag jobbar.

Dagens frisyr. 17/01-17

Slarviga inbakade flätor med ändarna i en knut.

Hår.ifokus

Nu är jag sajtvärd på http://har.ifokus.se/
 
Välkomna in för att delta i diskussioner där!
 
Ska försöka blåsa lite liv både i bloggen och på hår.ifokus.

Dagens frisyr. 16/01-17

En knölig fiskbensfläta.

Dagens frisyr. 13/01-17

Sydda milkmaid braids. Fick roliga frågor om dem på jobbet idag. Hehe.

Inlägg kommer snart

Har känt mig allmänt oinspirerad till att blogga dem senaste dagarna, men ska nog få ihop några inlägg snart.

Hårsaker...

Det finns hur mycket hårsaker som helst som jag skulle vilja ha, men jag behöver hålla i pengarna.
 
Men när man är inne på Etsy och ser vilka saker det finns att köpa så blir man verkligen sugen på att handla!
 
En dag så vill jag köpa saker från den här tillverkaren... https://www.etsy.com/se-en/listing/230932543/hair-barrette-wooden-barrette-birch-bark?ref=shop_home_active_78
 
Visst blir man sugen!

Efterlyses! Författaren/författarna! Redigering: Penna är den mystiska författaren med 99% sannolikhet

Så idag behövde jag ett anteckningsblock och gick igenom en hög med gamla anteckningsblock och nu efterlyser jag den/dem som har skrivit detta!
 
Detta antecknigsblock har använts till att leka hänga gubbe i köer till konserter. De bruna fläckarna är troligen kaffe.
 
Huvudmisstänkt när jag hittar skumma texter är du Penna! Dels för att du varit närvarande, dels för att det känns som någonting du skulle göra och dels för att det ser ut som din handstil...
 
Penna är du författaren eller kan någon annan känna igen sin handstil!
 
Denna har jag undrat över länge... Återigen, Penna erkänner du dig skyldig? Blocket är troligen från gymnasiet. Någon annan som vill ta åt sig äran?
 
Haha, snälla, jag vill verkligen veta!

Så var det vinter igen...

 

Faran med att ha bråttom när man bleker håret

Att bleka håret sliter alltid mer eller mindre, men om man bleker flera gånger på rad utan att låta håret vila emellan eller låter blekningen sitta i för länge, så kan håret gå av.
 
Här är en tjej som har visat hur det kan gå om man har för bråttom. Hon gjorde detta som varnande exempel när hon ändå tänkte raka av håret.
 
 

Utmaning. Inte toppa håret på sex månader. 01/01 - 30/06

Igår toppade jag håret två centimeter. Nu är jag med i en ny utmaning på LongHairCommunity som går ut på att inte toppa det på sex månader.
 
S&D är tillåtet.
 
Att underhålla lugg är också tillåtet.
 
Det är väl inte mycket till utmaning, när jag ändå brukar toppa det två gånger om året, men det är lite roligare om man gör det med andra och har koll på resultatet.
 
Startlängd 85 cm.
 
OBS! Om du är intresserad av att anta utmaningen, så får du som senast ha toppat håret den första januari!

Hårtvättar 2016

I snitt så tvättade jag håret varannan vecka 2016. I verkligheten så var det troligen lite mer sällan, men vi rundar av det. Detta innebär att jag tvättade håret ca 26 gånger.
 
 
 
Vilken skillnad mot för ca tio år sedan, då jag tvätttade håret varannan dag. Det blev ca 182 tvättar på ett år. Så 2016 har jag alltså tvättat håret 156 gånger mindre!
 
Förutom att mitt hår mår mycket bättre och håller sig renare, så kan jag lova att det är bättre för min plånbok och för miljön!

RSS 2.0