The devil's trill

Här är en version jag gillar starkt av The Devil's Trill. För er som inte vet vad det är för något, så är det ev av dem låtar som klassats som svårast att spela på fiol, om inte den svåraste av alla.


Vanessa Mae är för övrigt en otroligt duktig violinist.

Don't judge someone to fast

De flesta som gillar japansk musik vet vilka t ex Morning Musume är. Det finns tjejband i mängder i japan. Gulliga i de flestas ögon och då måste ju deras sånger vara det. Eller? Här har ni alla någonting att bita i!


Lyssna på hela låten^^

Ett för övrigt väldigt intressant band med över 50 medlemmar...

Ingenting vettigt

Är hemma en sväng för att få lite saker uträttade. Köpte i lördags en sladd till min mobil för att äntligen kunna koppla den till datorn. Och så fungerar det inte! Datorn känner av någon anledning inte av min mobil...

Har för övrigt ingenting vettigt att skriva om här, men men det är väl knappast första gången.

Books

Nu är jag hemma en sväng igen. Var i tisdags på stan med Penna och Pucca. Storhandlade böcker och ingenting mer. Hehe. Köpte sista Eragon som jag har väntat på i två år nu! Har läst snart halva på två dagar... Dessutom så drog Penna in oss på myrorna där jag köpte ytterligare fyra böcker varav en var två i en. Samanlagt kostade dessa 70 kronor. Alltså betydligt mindre än Eragon...

This year will soon be over and it was even better than I thought it would be

Förlåt allihopa! Har återigen varit dålig på att blogga... Hmm. Har som vanligt ingen bra ursäkt för det, men det kommer nog att bli lite on om inlägg här ett tag då jag inte orkar åka hem bara för att få tillgång till dator. Men självklart ska jag försöka att få upp lite inlägg här ändå!

Såg att jag har fått en hel del nya läsare och vill säga VÄLKOMNA!

Har frågat detta förut, men förhoppningsvis så får jag lite mer respons den här gången.

*Vad vill ni läsa om?
*Finns det någonting ni vill läsa mer om?
*Någonting helt annat ni vill att jag ska skriva om?
*Någonting ni vill veta?

Alla frågor och förslag är välkomna, så snälla hjälp mig med någonting roligt att skriva om!
Now and then

Igår var jag hemma för att tvätta en sväng och fick ett infall att bläddra igenom några av de böcker om hästar som jag fick för två år sedan. Jag visste att några var från sjuttio-talet, men jag blev förvånad när jag upptäckte att den äldsta var från 1923. Jag gillar gamla böcker och har absolut inte mer problem med äldre svenska än modern. Tycker dessutom att det är intressant att läsa om hästhållningen förr och det är alltid kul att se hur det har utvecklats och en del saker försämrats, även om det i det stora hela har gått framåt. Har tidigare läst om medeltida, 1600-2000 talets hästhållning, men aldrig läst en bok från den tiden, så det är väldigt intressant.Som tur är så har vi blivit klokare sedan boken skrevs och till skillnad från vad som står där så är det inte längre en "manssport/hobby". Här kommer några saker som jag tycker är underhållande att läsa då det inte stämmer allt för väl... Jag har inte skrivit av direkt ur boken utan sammanfattat några saker till kortare och lättare meningar.

*Ett rakt bett är ett snällt bett.
*En svart häst bör inte väljas om man inte fastnat helt för den, då dessa förknippas med sorg och begravningar. Ska man ändå ha en svart häst så måste man försäkra sig om att den är helsvart.
*En skimmel är svårsåld och skitar ner ryttarens klädsel. Den är inte heller diskret, då alla ibland hamnar i pinsamma situtioner där man vill smita förbi obemärkt.
*Bockbenthet inte alltid ett tecken på svaghet utan dessa är ofta starka och lämpar sig för hoppning.
*En illustration på en bra sits visar en stosits,
*Man ska inte krångla med lätt eller djup sits då detta är överskattat och inte alls hjälper hästen utan endast hålla sig till en sits, såvida man inte hoppar, då man ska ha HELA foten i stigbygeln...Hehe ja lite smått underhållande läsning är det allt, men jag måste säga att en bit av uppsittningen var bättre då. Man använde vikten mycket bättre och lade den inte helt i stigbygels så att saden åkte åt skogen som man ofta får lära sig idag. Dessutom så lades större vikt på en lydig häst som stod still vid uppsittning, samt att ryttaren kunde göra en korrekt uppsittning utan att störa hästen "eller skämma ut sig".

Some days you have to deal with the boring stuffs

Den är dagen har än så länge bestått av städning och lyssna på Exist † Trace. Tro mig när jag säger att städningen var välbehövlig! Lyckades med hjälp av dammsugaren och nästan en hel klädvårdsrulle få bort det mesta utav katthåret från soffan. Får väl bort allt lagom tills jag ska passa nästa katt till jul... Hehe, men vad gör det? Lite hår får man väl stå ut med för att få ha en katt hemma om än tillfälligt.

Every dream can become true as long as you refuse to give it up

Jag har precis torkat bort nagellacket och överväger nu om jag ska klippa av mig naglarna eller inte... Anledningen är att jag tror att min arm skulle kunna klara av att jag börjar spela gitarr lite smått igen. Anledningen till att jag tvekar är att jag vet hur besviken jag blir om det inte går bra än och att jag då har klippt av naglarna i onödan... Men jag är enormt sugen på att komma igång igen efter två års uppehåll! Inte blir man mindre sugen av att lyssna på Hizakis solon...


Denna man är ännu bättre live! Detta är för övrigt långt ifrån ett av hans bästa solon enligt mig, men det var det första jag hittade. Bra är han!


Detta är å andra sidan den person som inspirerade mig till att börja spela från början och min främsta förebild. Jag känner inte till någon bättre gitarrist... Dock så är jag mer inne på att spela elgitarr och någonting mer åt Due'le Quartz hållet, men jag ska klara av hans musik! Jag är inte särskillt bra än och spelandet har legat på hyllan i två år, men jag har hela livet framför mig!

Nä nu ryker naglarna!


Är för övrigt förälskad i introt...

You cannot judge what you don't understand

God morgon allihopa! Idag har jag tvingat upp mig själv ur sängen redan tio i tio. Hehe. Ska om en timma till bussen för att dra iväg och träffa Penna.

Katten som tidigare fastnade under soffan kryper nu fram och tillbaka själv utan problem... Bra, men varför kom hon inte på det förut!?


En skiva med detta band väntar jag på att få! Har beställt den när Rikard beställde skivor. Har letat länge för att hitta just den skivan med dem men inte hittat den någonstans innan... Fyra skivor har de släppt och tre går att hitta. Har visserligen inte någon än även om planen är att skaffa alla... Men eftersom att jag inte hört den så var ju den första prioritet och jag hoppas att den är lika bra som dem nyare skivorna.

Är smink bra för din hud?

Sminkar du dig?
Brukar du fundera på om du får dålig hud eller mer finnar av ditt smink?
Köper du dyrt mineralsmink för att det sägs vara bättre?

Men har du någonsin kollat vad ditt smink verkligen innehåller? Hur "bra" det verkligen är?Öppna nu din sminkväska och ta upp någonting. Googla sedan minst tre av de ämnen som står med i innehållsförteckningen. Här är några ämnen som jag hittat på en blogg. De kommer från innehållsförteckningen i ett mineralpuder...

Dimethicone:
En silikonolja, mycket dåligt ämne, kan bilda formalehyd vid nedbrytningen som är ett cancerogent  konserveringsmedel. Irriterar hud och ögon.

Bismuth Ocychloride:
En mineral, ett färgämne med pärlemorpigment som ger huden vit pärlglans och får sminket att sitta bra på huden, det är en typ av tungmetall, många sminkprodukter innehåller ämnet eftersom det är väldigt billigt. Är inte skadligt för huden men däremot sägs det att det finns många vars hud reagerar negativt på ämnet och att sminket då upplevs klia och irritera. Därmed inte sagt att ämnet kliar och irriterar på alla människor. Det sägs även att det som kliar är att smink med detta ämne måste arbetas in i huden och att det är där reaktionen kan uppstå – andra säger att det är just själva ämnet i sig som orskar kliandet och irritationen på huden.


Okej det låter väl inte så farligt, men ändå, tungmetall. Hur hälsosamt kan det egentligen vara? Jag har då aldrig fått höra att det är hälsosamt...

Talc:
Ett mineralpuder, vitt färgämne med pärlemorskimmer, det suger upp fukt, täpper till och kan lugna irriterad hud, men är portilltäppande, kan inflamera sår (se upp om du har finnar), det är dåligt täckande, ger en onaturlig färgton och gör att huden lätt blir glansig.


Portilltäppande?

Okej har ni googlat erat eget smink nu? Känns det verkligen så bra för huden?
Själv vet jag att smink inte är bra, men smikar mig så pass sällan att jag kör på det jag har ändå. Men jag skulle aldrig utsätta min redan dåliga hud för det dagligen... Vad ni väljer är upp till er, men tänk ändå på att även om ni inte har problem idag så är t ex vissa ämmen cancerframkallande... I små mängder sägs dessa vara ofarliga, men hur små mängder blir det vid daglig användning i flera års tid? Det går in i kroppen och lagras där...

Så nu vill jag bara säga, läs innehållsförteckningarna och avgör själva om det är värt det.

RSS 2.0