Don't leave

Jag har tidigare lagt upp musik med T-ara här- Har lyssnat igenom mer av deras musik, men kan inte säga att det är mycket av det som faller mig i smaken. Här är dock två låtar som jag har försälskat mig i. Det finns engelsk översättning i videon på den första.
 
 
 

För pigg pålle

Igår bestämde sig Guling för att kasta av mig, så idag är jag lagom mörbultad och har träningsvärk. Suck. Blir till att baka tårta och ta med till stallet imorgon.

God dag allihopa!

Sitter här, lyssnar på Tori Amos och äter en sen frukost. Finskt rågbröd och te. Dessutom så stör jag mig på min förvärrade förkylning, men jag får nog skylla mig själv. Var nere på provlopp igår kväll i kylan. Blir ju en hel del växlande mellan att stå still och frysa och springa med hästar. Skönt att jag har köpt nya glasögon, för jag har en vagel i ögat som inte vill låta mig ha linser.
 
  (Bild från i sommras. Vad dålig jag ahr blivit på att ladda upp bilder här... Skärpning!)
I förrgår verkade jag Lillens hovar. Dags att lära sig att klara av det själv nu! Skapligt jobbigt för mina otränade ben var det... Raspa gick bra och en del stråle lyckades jag skära bort, men det tar ett tag innan man får in tekniken och vågar skära lite djupare. Så min far fick skära bort det sista. Mer träning blir det nästa gång hans hovar har växt ut!
 
Idag blir det tvättning och städning.

Hypermobilitet

Snubblade precis in på hypermobilitet iFokus via ett annat forum där. Hade aldrig hört talas om det innan, men när jag läste där blev det verkligen "Aha, det är så det är!" Hypermobilitet är nämligen överrörliga leder och det har jag. Jag har under många år haft ont och problem av detta. Framförallt när det är kallt ute.
  Det jag nu läser är att förutom dessa problem så är det vanligt med torr hud, exsem och dålig mage. Nog har jag dessa problem alltid, men jag har aldrig tidigare tänkt på att det skulle finnas något samband mellan dem. Jag är alltså inte ensam om att ha kliande exsem, knakande rygg, stukade handleder och ligga på golvet med krampande mage. Inte är jag ensam om det i min familj heller. Vi är flera med dålig mage, torr hud och överrörliga leder. Min syster och mor har dessutom skolios (sne ryggrad) vilket jag som tur är har sluppit.
 
Inte för att jag tror mig få någon hjälp för detta eller planerar på att få en mer exakt diagnos i framtiden, men det är alltid bra att känna till dessa saker. Dessutom så käns det skönt att veta att man kan få tips någonstans ifrån när problemen gör sig påminda.

Målle kan sjunga!

Passar Målle idag. Så här roar vi oss (och grannarna).
 
För tio år sedan föll han för den här låten och han kan fortfarande inte hålla sig från att sjunga med. Han blir dock lite för ivrig på slutet trots pauser...

MAT!

För första gången på 36 timmar får jag nu i mig fast föda. Innan har jag bara ätit en skål med yoghurt, lite glass och ett glas blåbärssoppa. Nu äter jag en macka! Äntligen. Det gör ont i halsen, men inte mer än jag står ut med.

Aldrig mer!

Aldrig att jag skulle göra en till gastroskopi. Det var det obehagligaste jag har varit med om! Jag spydde under hela gastroskopin och ögonen rann. Så nu har jag svullna ögon, skitont i halsen utslag i ansiktet från magsaften. Tveksamt att jag kommer att kunna ät någon fast föda idag. Jag har ätit glass för att få ner svullnaden och missbrukar nu halstabletter. Min hals käns som en kombination av magsjuka och halsfluss. Huu! Tänker inte gå utan för dörren någonting mer idag.

Snart

Om snart två timmar så är det dags för gastroskpin. Skönt att äntligen få det gjort, men jag måste erkänna att jag är lite nervös. Tanken på att få en slang nedkörd i tarmarna... Hu.
 
Hungrig är jag också. Man får inte äta eller dricka sex timmar innan och eftersom att jag inte gick upp fyra i natt och åt så är det cirka tolv timmar sedan jag åt och längre blir det. Jag ska ta med en macka att äta i bilen efter gastroskopin.

RSS 2.0