Stearinfläckar?

Efter tre dagars lång storstädning tänkte jag dela med mig av några städtips till er:) Har för övrigt aldrig hänt förr att jag lagt ner tre dagar på storstädning... Men jag garanterar att det är rent i lägenheten:)
...
Har ni dammig fjärrkontroller som känns omöjliga att få rent? Torka först av med en dammtrasa och ta sedan en torr diskborste så ser dem som nya ut igen:)
...
Om ni som jag har tjockskärm till dator och Tv så ser dem antagligen ut så här. Använd er av samma metod här. Dock så kan det vara bra att först andända borsten, torka och sedan avsluta med borsten för att garanderat få bort allt.
...
Så här såg min dataskärm ut efteråt:)
...
Nu till mitt bästa tips och även det min egen uppfinning.
Är ni som jag och har stearinljus överallt och lika många stearinfläckar? I så fall vet ni hur omöjligt det är att få bort. Följ blandningen på bilden, häll i en sprayflaksa, spraya och låt verka någon minut. Sedan kan du utan problem torka bort stearinet med en vanlig trasa oavsett underlad:)
Använder den här blandningen som allrengöring, från golv till kök, till badkar. Fungerar alldeles utmärkt och är billigt och skonsammare än något dyrt rengöringsmedel:)
...
Denna fläck orsakad av vax har jag haft på mitt golv i 6-12 månader. Har testat alla medel och metoder för att få bort den, som ni ser utan att ha lyckats. Kom idag på idén att testa min egen "blandning"...
...
En stunds verkan, lätt gnuggande med en diskborste och den är bortaXD Varför testade jag inte detta tidigare?:O
Om ni har fläckar på golvet, t ex i köket. Spraya på den här blandningen lite innan ni skurar så går de bort lätt sedan:)

I see the sun rise over the battlefield

Bra låt:)

Honung

Välkommna till ytterligare en ny kategori. Eftersom att jag är expert på "värdelöst vetande" och andra udda saker så tänkte jag dela med mig av den kunskapen till er.
...
Visste ni att honung är bra för sårläkning? Det påskyndar läkningen och används faktiskt inom sjukvården för patienter med nedsatt imun försvar t ex efter en strålbehandling då deras sår inte läker som de ska.
Det ska dock vara ekologisk honung för att använda till detta då den inte innehåller några tillsatser. Läs mer om detta här http://www.honungsformedlingen.se/?tag=/s%C3%A5rl%C3%A4kning
...
Honung är även utmärkt som ansiktsmask och till håret.
...
Honung kan även hjälpa till med läkningen av magsår.

En fråga...

En snabb fråga till er läsare. När jag laddar upp mina inlägg så försvinner mellanrummen när jag laddar upp dem. Ser det likadant ut för er när ni läser mina inlägg? Isåfall, har ni också google chrome som webbläsare?
Om det är så. Vad kan jag göra för att få kodningen att fungera igen?

Bleka håret utan färgning

Senaste tiden känns det som om boggen har spårat ur mer och mer utan några vettiga inlägg... Nu menar jag inte att dessa spontana inlägg kommer att försvinna, men jag har för tanke att organisera upp bloggen lite mer, ladda upp lite roligare inlägg och tips. Så under de närmaste dagarna kommer lite nya kategorier att dyka upp här på bloggen. Här är första om hår. Någonting som jag tycker är väldigt intressant:)
 
Första tipsen är för er som vill bleka håret. Vare sig ni bara vill ljusa upp håret lite utan att färga det, eller vill färga det så lite som möjligt och få det ljusare mellan färgningarna så finns det flera metoder.
 
*Det vanligaste är silverschampo. Om ni som jag känner att det är rena döden för håret, sliter på det och blir tovigt så låt bli. Det är bara onödigt slitage i så fall och håret får ingen chans att vila ut mellan färgningarna.
 
*Citron rekomenderar många, men mitt råd är LÅT BLI! Att gå ut i solen med citron i håret fräter och sliter därför på håret. Dessutom så blir resultatet ojämnt.
 
Vad jag rekomenderar:
*Honung. Trot eller ej men detta bleker faktiskt håret. Det tar några behandlingar innan du ser resultat, men det fungerar. Dessutom så bleker det inte bara håret utan vårdar det även, vilket ger dig ett mjukt och glansigt hår. Om du lider av sårig/irriterad hårbotten så är honung extra bra då det lindrar detta och påskyndar sårläkning. Läs mer om honungsinpackning längre ner.
 
*För er som har färgat håret mörkt och vill ha ljusare så rekmonderar jag hårspray. Det drar ut färgen ur håret och sliter inte lika mycket som en färgning. Passa på ha frisyrer med mycket hårspray och dra gärna i lite hårspray en timma innan duschen.
För er som har nyfärgat hår och vill behålla resultatet längre så rekomenderar jag att var försiktig med hårsprayen.
 
*För er som inte är som jag och hatar sommar och sol så rekomenderar lagom mängder med sol. Det är bra för håret, får det att växa snabbare och kan bleka det.
 
 
 
Honungsinpackning:
*Värm vatten. Hur mycket beror på hur långt och tjock hår du har.
Blanda i några matskedar honung. Hur mycket beror på hår och hur mycket du tycker känns bra. Prova dig fram.
 
*Ha i blandningen i håret och linda en handuk runt huvudet för att slippa droppa överallt. Låt verka en timma eller längre. Har själv sovit med detta i håret några gånger utan att det har fått några negativa effekter.
 
*Skölj ur håret och tvätta som vanligt med schampo.
 
Som sagt så kommer det ta ett tag innan man ser att håret har blekts lite, men å andra sidan så märker man att håret mår bättre redan efter första behandlingen:)
 
Hur ofta man väljer att göra det här är upp till var och en, men jag brukar försöka göra det en gång i veckan (har dock varit dålig på detta senaste tiden)

After the rain

Dagens "nördlåt" som gått på repeat:)


Korsett:)

Idag fick jag hem min korsett!:)
 
Kan snöra in den ytterligare några centimeter, men eftersom att man inte ska snöra in en korsett helt första gången så har jag valt att vänta någon dag. Kroppen och korsetten måste vänja och anpassa sig efter varandra först och därför ska man, när man väl drar in den helt vänta en timma innan man drar åt det sista.
 
För att vara första gången jag bär korsett så måste jag säga att det inte var så farligt. Hade inga problem med att andas eller röra mig. Däremot så kände jag när jag snörade in den att jag har för många låsningar i ryggen. När korsetten trycke på dessa så gjorde dem mer ont. Med andra ord dags för ett nytt besök hos kiropraktorn!

I forgot your face a long ago

Varit nere en snabb vända på stan med Penna, åkt till Willys med henne, hem, matat djurisarna och skjutsat hem Penna:P Efter det har jag tagit itu med mitt berg av disk och lagat mat:P Så har min dag sett ut^^
Hm igår laddade jag upp hur många inlägg som helst och idag vet jag inte ens vad jag ska skriva;P Det jämnar ut sigXD

Treasure the ones you love. 'Cause one day we'll all be gone

Så har man varit hemma hos mamma för att hämta ansiktsvatten och ge henne en lektion i datakunskap:P Gick även igenom hennes dator och hittade flera hundra låtar... Vad de nu gör på en omformaterad dator... Han som gjorde det kanske?XD En del bra saker som jag gillade och mamma ville behålla och en massa konstig skit... T ex Werner & Werner - Julskinkan Har Rymt... Resten lämnar jag upp till er fantasi;P
Neko-Chan är nöjd över att ha mig hemma igen och ligger och myser i mitt knä:)
En bra låt:)

Beauty is a girls obsession

Nu när internet fungerar igen så kan jag återigen handla på tradera:)
Därför får jag därför hem denna ub-korsett nästa vecka:D Den här sortens korsetter kostar som nya några tusenlappar, men jag fick den för 350+frakt:) Den är från början från Ofcorsetis, vilket är den sida jag hade tänkt beställa ifrån:) Men nu får jag ju denna som bara är använd två gånger:)

Release me from your so called love

Snart ska jag promenera iväg och mata djuren:P Först var jag tvungen att dränka mitt hår i vrämeskyddspray för att dölja den värsta rökluktenXD Bröder och brors kompis grillade nämligen igår så mina kläder och mitt hår luktar inte liteXD Jag tycker visserligen att det luktar gott, men folk lär ju tro att jag är pyroman eller någontingXD Så rena kläder och ett nedsprayat hår blev det:P Duschade igår så det tänker jag inte göra idag:O
Nästa månad/början av augusti så är det dags att färga håret igen:P Har äntligen beslutat mig för vilken färg det blir. Vitt! Väntar med att färga det rött tills runt jul:P När jag nu väl har påbörjat att bleka det så får jag väl avsluta det också:)

This is my favorite sad story

God dag på er allihopa! Så hur var eran midsommar? Även om min var bättre än vanligt så är nog sammanfattningen att den var skit. Första delen av kvällen var bra och andra var skit.
Jag har lite träningsverk i armen efter gårdagens skakningar... Inte så mycket, men ändå:O
Den här damen har hoppat ner i mitt badkar och jag hör en massa dunsar därifrån... Undrar VAD det är hon gör egentligenXD

Next problem!

Okej nu har jag instalerat en ny webbläsare så att mitt internet fungerar igen. Men var tog "mina favoriter" vägen???:O Jag kommer inte åt dem! Säg inte att dem är borta!? Ni datatekniska människor där ute. Vart i googles webbläsare finns favoriter??? Kan ju komma åt dem via "den här datortn" men det är ju jäkla omständigt!:O

Show me the angel I saw in your eyes

Wooohoo! Efter tre scones, en kopp te, en jäkla massa försök, svordomar och tid så har jag tagit mig ut på min blogg! Jag och mitt internet är inte bästa vänner just nu:O

Lilla Neko-Chan hade så kul åt att jag hotade datorn att hon bestämde sig för att lägga sig i mitt knä och på min arm:P Så jag skriver bara med denhögra just nu;P

Vet att jag klagar över min arm ofta, men så här ont har den inte gjort på länge!:O Inte sedan direkt efter min operation... Klarade inte ens av att sopa med den, så tur att man är expert på enhandssopning;P Fick gång på gång kyla ner den under vattenkranen. Väl hemma så åt jag min näst sista smärtstillande och därför känns det bättre nu:P Föreställ er att någon tagit tag i er arm och vridit runt den ett varv så vet ni hur jag har känt det idag:O Skulle ha velat säga att jag var gråtfärdig, men jag gråter inte av smärta så... Grät inte en tår när jag hade armbågen utstickandes på fel sida så ni kanske förstår:P


Just nu skulle jag verkligen vilja ha en bas! + en fungerande förstärkare till gitarren:O För jag har bästa idén för den låt jag håller på med på keybaorden just nu:O Orgelljud med fixade inställningar på ljudet nu när jag börjar lära mig att fixa om ljudinställningarna;P Hehe I'm learning;P
  Någon som kan ge mig lite inspiration för övrigt??? Har kört fast lite och behöver en idé för att få till slutet av refrängen bättre...

Quem di diligunt adulescens moritur

Idag fick jag hem min skiva som jag beställt:D The 69 Eyes - Wasting The Dawn:D Dessutom kom min aoch Cissis böcker så nu har jag mer läsning. Dessutom så har jag äntligen Mooncild på film:D Inte den brända versiomen jag fick för flera år sedan utan den riktiga filmen:D Hihi^^

Men det börjar nog bli ett missbruk det här... Har lagt ut mellan 1600-2000 på manga den här månaden:O HehhhXD Min ursäkt är att det inte blev någon London resa^^ Så då får jag använda pengarna till annat;P

Idag kom min faster, två av mina kusier, den enas fru och tre barn till Sverige. Bra på att umgås med folk som jag är smet jag hem direkt:O Varför måste jag vara så jäkla folkskygg?:( Egentligen så gillar jag min faster, hon är trevlig och kan prata svenska:P Fast jag kommer inte ihåg henne från när jag var liten... Jag kommer inte ihåg nästan någonting fram tills dess att jag fyllde 13 och inte mycket fram tills jag fyllde 15... Men det kan jag ju inte berätta för dem:O
  Hon kom för övrigt ihåg att jag fyllt 20! Hon hade köpt ett halsband åt mig:O Hon har köpt flera halsband åt mid när jag var yngre^^ Men det är kul att hon kommer ihåg att jag fyllt när mina bröder inte ens kommer ihåg hur gammal jag ärXD För att inte tala om min mamma som alltid glömmer det:P

Nä nu har jag bara babblat på en massa... Ska betala räkningar och sedan läsa lite eller laga mat:P


Denna sötnos är hos mig en vecka framåt medans Cissi  är i Spanien:)
  Cissi sa att hon ätit dåligt med blötfoder, men jag har ingra problem med det;P Man blir hungrig av att umgås med migXD Lovade på skämt att hon ska få tillbaka en tjock och bortskämd katt när hon kommer hem. Kanske blir det sanning ändå;P

Now i'm searching for a way out, i'll be here

MYCKET pengar har jag gjort av med på marknaden idag;P Men jag ångrar inte mina inköp:)


Skit i ful bild. Jag har äntligen köpt riktiga solglasögon:) Två par, så nu slipper jag använda mina repiga körglasögon:P


Andra paret:)


Hel plötsligt har jag börjat köpa "hängörhängen"^^


Detta fina armband köpte jag i samma stånd:)


Jag får egentligen inte använda ringar. Skit farligt för folk med min sjukdom. Men vad gör man när man älskar ringar och hittar denna vackra?XD


Detta matchande halsband var jag ju tvungen att ha:) Jag älskar den här sortens smycken!


När man nu hittar manga så måste man ju passa på:) Ja ni ser rätt, det är lite yaoi i högen:) Lånade ut pengar till Cissi för att köpa en bok också:P


Jag höll på att dö när jag hittade denna skiva bland Punk/NewWawe! Fields of The Nephilim:D Billig var den också:) Hoho min dag är gjord:D


Dessa filmer köpte jag också:) Ser ni något tema?;P


Den här väskan var jag ju tvungen att köpa!:) För övrigt så låg det tidningspapper i facken på arabiska eller något liknande språk:O Så den har nog rest en bit;P


Denna vackra klocka står numera på min filmhylla^^


Denna drake ska upp på hallväggen:)

Ja det var dagens alla inköp. Behöver jag ens säga att jag ska tillbringa resten av dagen med att läsa och titta på film?;P

Even if it means you'll be all alone...

Det ösregnar verkligen idag! Jag älskar regn:) Inte när det vräker ner i veckor, men någon dag med en ordentlig skur då och då är underbart:) Ingen överdriven värme, ingen sol och allmänt skönt väder:) Perfekt för att antingen sitta inne eller ta en långpromenad:) Kanske därför hösten är min favorit årstid;P

Idag har inte varit en helt bra dag, men inte helt dålig heller. Jag slutade tidigt idag eftersom att pappa var för mörbultad efter gårdagens incident för att köra häst och ingenting annat behövde göras. Så jag passade på att tanka och handla innan jag åkte hem och tittade på N.C.I.S. Hade tänkt ta en dusch, men beslutade mig för att ta ett bad istället. Ett långt sådant blev det:) Bra för min rygg som protesterat de senaste dagarna:P

Hur jag ska fördriva kvällen har jag inte beslutat än^^Your betrayal was the worst you know
You taught me that emotions is wrong
That they during no circumstances shall be expressed
If they are not of the happy kind
You trained me well
And then you do this?
You know that this is the worst betrayal
Even though you are the one I love the most
Even though you are family
You are the last person I would ever turn to
I stoped trusting you many years ago
But yet I could not believe this
Your betrayal hurts more than you can imagine

Everything can go wrong some days...

Ja ni... Vissa dagar ska verkligen allt mellan himmel och gjord hända... Vi hoppar över biten med att jag snart slagit rekord i sömnbrist och har en totalt pajad arm och hoppar fram till Vencedor...

Var på väg till toa när Verano kom in i stallet. "Vencedor är lös på slingan". Så det blev till att försöka få av vagnen snabbt. Pappad flickvän höll i henne medan Jussi försökte stänga dörrarna. När han hade fått igen ena så kom Vencedor in i stallet. Han lyckades klämma in vagnen genom ena dörren, gick om kull med benen rakt ut hela vägen ner på magen. Reste sig och försökte ta sig förbi Verano, vilket ledde till att hans redan trasiga vagn körde raka vägen över hennes och slet bort sistsen från den. Verano tog några steg framåt och stannade direkt. Tack och lov! Så snabbt fick vi av vagnen och slängde in henne som hon var i boxen medan Vencedor hade sprungit ner med en vält vagn till Venitas box där han stannde med huvudet i hennes box. Pappa han komma till baka så Jussi sprang runt till hörummet, in genom dörren och på varsin sida lyckades dem få bort sele medan vi drog bort vagnen. En snabbkoll och konstaterade att förutom några sträckningar och småsår så var han okej. Ett spett för att dra hjulen tillräckligt raka för att rulla, på med vagnen och ut igen för att han inte ska bli vagnsrädd. Det gick bra och stackars Verano stod chockad i sin box med huvudlag och allting på tills Vencedor var klar och hon fick ta en promenad i grimmskaft. Jag gjorde i ordning hästar och packade för att vi trots allt skulle komma iväg i tid.
  Det som hade hänt var att Vencedor hade slagit och slagit som en galning tills tömmen hamnade mellan benen och han tappade styrningen helt. Då slängde sig pappa ur vagnen och han stack.

Efter detta trodde man inte att det skulle kunna hända så mycket mer, men jodå. I Vencers lopp blev det två omstarter. De två första starterna gick bra, men den sista vägrade han vända och sprang iväg åt fel håll! Han sprang ett halvt bakvarv och sedan ett rättvarv tillslut. Så nu måste han omkvalas. Enligt kusken så var det när en häst blev utskickad och han fick ett annat spår som det blev trångt och "han blev vrång". 
  För övrigt så står det efteråt under kilometertid "vänd" när hästen springer åt fel håll. Så nu vet vi detta.

Venganza kom in som sexa. Hon var dock inte fräsch och kusken sa åt oss att kolla upp henne.

Så var det med våran dag.

Just ja, vi åkte ner med Veloz till Solvalla igår, värmde och strök. Han var inte bra fram så det blev till att åka hem igen...

Slay the monster that I've become

Penna! Ditt svar hjälpte ju mycketXD Men det röda jag ska färga, före eller efter vittt blir ungefär i den nyansen. Kanske lite ljusare, men inte så mycket:P Rött ska det vara! Inte brunrött:O Så mycker är säkert i alla fall;P

Just nu sitter jag här och väntar på Penna. Egentligen borde jag städa, men det orkar jag inteXD När hon kommer ska vi hem till Cissi^^


Här är förresten slutresultatet av min Abel Nightroad:P var pratbubblor i bilden jag ritade av, så jag fick improvisera lite:P Helt okej för att vara jag och för att ha tillbringat så kort tid med den^^ Som vanligt så ser originalet bättre ut än fotot:P


Här är nästa projekt som jag har börjat påXD Haha jag har ju inte kommit lång och jag vet inte när jag fortsätterXD

The pain is tearing me appart

Hade tänkt städa idag, men så blev det inteXD Hehe:P

För övrigt så sitter jag här med en ispåse på armbågen i hopp om att det ska göra mindre ont:O De senaste nätterna har jag vaknat varje gång jag har rört mig, då armen börjat göra ont:S Alla som har sovit i samma rum som jag vet att jag rör mig mycket när jag soverXD I slutet av nästa månad hardet gått två år sedan jag skadade armen. Kan jag inte få en operationstid snart?:O

Nä nog klagat! Jag har gjort glass^^ Testade ett nytt recept istället för mitt eget:P Hoppas det blir lika gott^^ Om två timmar ska den vara klar för ett smakprov;P


Jag kan inte fatta det! Idag är det ett år sedan jag tog studenten!:O Vart tog det året vägen...
  Ett år sedan jag hade svart hår också:O


Detta har ni hört många gånger förr! Och ni kommer att få höra det många gånger till ända tills jag är svarthårig igen. Jag saknar mitt svarta hår!

För övrigt så är det snart dags för mig att färga håret igen:O Panik! Vad ska jag färga??? Vitt eller rött??? Vad ska jag välja?!:O

You know, it's been one of thoose days

God morgon allihopa. Hoppas ni är pigga, för jag är övertröttXD Hade sovmorgon men sov ändå bara ca fem timmar:P


Nymålade naglar! Första gången sedan april:O Pennas idé med trädgrenarna för övrigt^^

Man ska för övrigt inte växla mellan två olika språk mitt i natten när man är tröttXD Kan bli väldigt fel då;P Men å andra sidan så kan man få ett antal väldigt intressanta och utflippade diskussioner;P Så kom ihåg det nästa gång ni pratar med mig mitt i natten, saker få ta en intressant vändningXD

Omnes enim, qui acceperint gladium, gladio peribunt

Nu är det rekord på länge som jag inte ha bloggat. Men jag har verkligen inte hunnit, förutom igår när jag inte orkade. Jag har spenderat hela dagarna med att arbeta i denna hemska hetta och solljus:O Igår tvättade jag och passade på att rita lite mellan maskinerna:)


Är långt ifrån klar. Jag har precis börjat med skuggningarna, men detta är i alla fall så långt jag har kommit hitills^^ Någon aning om vem det är?;P


Detta var grundlinjerna som jag för ovanlighetens skull gjorde klart innan jag började skugga... Tror aldrig att jag har gjort det förut!:O Men hur kommer det sig att saker och ting ser bättre ut innan man börjar skugga, fördjävligt när man påbörjat skuggningen och bra när man är klar med den?^^


To sleep alone with the thunder and light

Har precis hämtat ut mitt och Cissi paket från Odium!:D


Sakerna jag beställde. En ny foundation, två nagellack varav ena med en penna på, en "eyeshadow base" och puder:) Äntligen ett tillräckligt ljust puder att ha över foundationen. Detta är nämligen kritvitt:)


Betalade samma pris som för en liten. Kan ju inte påstå att det orsakar mig några problem;P Sorry Cissi, men ditt puder fanns kvar i liten förpackning;P

Det var för övrigt väldigt passande att jag fick hem mina grejer idag, för jag filade bort den sista skadan på min nagel för en timma sedan:) Vilket betyder att jag kan måla och spara ut dem igen:D Hinner inte göra någonting med dem idag, men vi får väl se om jag får någon tid över imorgon när jag kommer hem från stan.

More work

Imorgon kommer jag att ha 15 hästar på jobbet! Vi vet ju redan att jag har en chef som inte kan säga nej... Så nu kommer Mushi tillbaka i träning:O Men det blir inte fler boxar för mig att mocka trots allt:) Hönsgården blir nedriven och uteboxarna utbyggda och ombyggda till en vindskydd åt stona så att de får gå ute dygnet runt och då kommer man inte att behöva mocka åt dem varje dag:) Någonting som jag har förespråkat i flera år!
  Flyttat om hästar har vi också gjort nu... Bara sex av dem har kvar sina gamla boxar. Så gissa om en trött hästskötare kommer behöva tänka imorgon när det ska fodras och släppa ut?;P Nu går ju allt på automatik:O Vencer och Veloz har flyttat in i fölningsboxarna och verkar trivas där:) Vencer firade det hela med att rulla nu när han äntligen har en box i sin egen storlek.


Jag och Mushi förra sommaren.

Jag är inte glad över att få mer att mocka när armen redan är skit. Dessutom kommer vi nu att ha 11 hästar i träning:O Men jag är glad för Mushis skull. Hon trivdes bra hos och som den nervösa häst hon är så passar hon inte i stora stall. För att inte tala om hur speciell hon är att träna och hantera. Hon fungerar inte som de flesta andra hästar.


RSS 2.0