En vinterbild

En liten bild på den vackra utsikten från balkong förra veckan.

Konstigt fel på mikrovågsugn

Våran mikro har fått ett riktigt konstigt fel. När jag ställer in den på en halv minut så snurrar vredet åt fel håll. Mikron fortsätter alltså att mikra och mikra och vredet snurrar upp i längre och längre tid. När jag testade på en minut så gick det åt rätt håll, men stängde av den innan den han bli helt klar.
 
Har någon varit med om detta? Jag har aldrig ens hört talas om det innan...

Hårpinne

Jag har länge tjatat på Penna att hon ska börja använda hårpinnar, så hon bad mig att göra en enkel så att hon kan testa.
 
Här är det färdiga resultatet.
 
Material - hickory (amerikans valnöt)
Ytbehandling - kokosolja och bivax
Var en gång - en trummpinne

Min helg

I fredags så åkte jag in till stan efter jobbet och åt god mat och fikade med Penna och Pucca. I lördags tog vi en promenad med Cissi och Piko + Pikos dotter, Rookie och Alicia.
 
Efteråt så drack jag te hemma hos mig med Penna och Pucca.
 
 
 
Några fler bilder blev det inte.

Och så var det vinter igen + färgning utav rötter

Från +7 grader igår till detta...
 
 
Tur att jag inte ska ut någonting idag. Idag är det nämligen färgning utav rötter med henna och indigo. Det är första gången som jag bara färgar rötterna istället för hela håret. Skönt att slippa droppet från hennan. Vi får se hur det går med indigon senare, då det brukar vara rinnigare.
 
Tur att sambon kasserar gamla t-shirtar ibland som jag kan sno.
 
Vackert orange nacke.
 
En uppdatering: Jag stoppade ner hårlängderna i en fryspåse och stängde den med två hårsnoddar. På det här sättet så lyckades jag på ett smidigt sätt atsköja ut hennan ut hårbotten utan att blöta ner hela håret. Skönt att slippa blöta ner det innan det är dags att tvätta det när jag är klar och så väger det mindre på huvudet.
 
Hennan droppade ingenting alls, medan indigon rinner lite. Dock betydligt mindre än när jag färgar hela håret. Desstuom så har det nog en del att göra med att jag dränkte hårbotten totalt med indigo...

Vinterbilder

Gammeltanten orkar inte gå fort längre.
 
Vi såg både sol och...
 
Måne samtidigt och jag är imponerad av att jag kunde hålla kameran tillräckligt stilla för att kunna ta den här bilden.
 
Övriga dagar så var det dåligt väder och så fick jag ju en häst på foten mitt i alltihopa, så fler bilder blev det inte.

Allämnt söndagsbabbel från en trött människa

Som sagt så har jag varit husvakt...
 
(Gammal bild)
 
04:45 imorse så väkte min hund mig för att hon ville ut. Bara att stiga upp och släppa ut henne. Katten passade också på att springa ut då. (Varför använda kattluckan när man har en tjänare...)
 
Gick tillbaka och lade mig för att sova vidare. Då hörde jag och sambon att vi hade en mus, troligen under sängen. Gick upp igen för att ropa in Nisse (katten) som i normala fall är ute max fem minuter åt gången på vintern. Ingen katt. Misstänker att hon var ute i stallet för att äta då Spinkis hade ätit upp hennes mat.
 
(Gammal bild)
 
Gick tillbaka för att sova och när musen äntligen var tyst så lyckades vi somna om. Vaknar av att Nisse har kommit in igen och dundrar runt som en elefant. Så håller hon på ända tills vi stiger upp och hon talar om att hon SKA ha frukost.
 
Så nu sitter jag här hemma och är trött trots att jag har vilat lite, så gott det nu gick med grannar som inte vet vad en normal ljudnivå är...
 
Vad jag borde göra är handla och packa up grejer. Vad jag gör är att sitta vid Long Hair Community och här...
 

Dagens frisyr. 19/02-17

Dagens frisyr är "messy". Inbakade flätor med dubbla knutar.
 
Det känns för övrigt som aldelles nyss då en enda knut var mindre än mina dubbla...

Oj vad tiden går...

Förra veckan var jag hus- och djurvakt åt min far. Det var skönt att slippa grannar, bada, basta och promenera med min hund.
 
Mindre skönt var att få en häst på foten i torsdags. Till en början kändes det inte så farlig och jag kunde gå. På kvällen var foten så svullen att jag inte ens kunde stå på den. På fredag morgon kunde jag röra lite på två tår så det blev en fem timmas vistelse på akuten, som jag inte orkar skriva om här, annat än att det är mycket fel på våran sjukvård...
 
I slutändan så konstaterades det tack och lov att förutom svullnad så var min fot okej och jag skulle kunna jobba på måndagen igen. Jag fick ett par kryckor och valet gips eller bandage. Uhhh!? Varför skulla jag ha velat ha gips!?
 
Den här veckan så är foten fortfarande delvis svullen men mycket bättre och jag har jobbat som vanligt. Däremot så har jag varit supertrött hela veckan...
 
Imorgon bär det av till att vara husvakt över helgen igen. Nästa vecka ska det komma lite mer roliga inlägg här och förhoppningsvis lite bilder.
 
För övrigt så vill jag verkligen ha ett hus med ett garage nu! Vad mycket roligare det är att hålla på med hårsaker när man har utrymme och inte behöver vara rädd för att skräpa ner!

"Semesterstängt"

Närmsta veckan kommer jag inte att vara hemma och därför inte ha tillgång till internet. Nästa vecka är jag hemma igen och borde kunna få upp lite blogginlägg.

RSS 2.0