Ny profilbild

Eftersom att den gamla profilbilden har hängt med några år nu så tyckte jag att det var dags att byta. Jag lekte lite med kameran för att få en som dög.
 
      Den här får det bli tills vidare.
 
      Lekte som sagt med kameran...
 
      Antagligen på grund av vinkeln så ser den här på något sätt inte ut som mig...

Har man tråkigt så har man...

Okej jag har tråkigt och känner inte längre för att göra ingenting, men inte heller för att göra någonting vettigt...
 
      Mitt hår ser längre ut på bilden än det är. Om det ser slitet ut så är det för att blixten får vissa
      hårstrån att se vita ut.
 
      Hahaha... Ser ungefär ut som en schamporeklam...
      Med tillgjord röst: "Med det här schampot får du ääännngglllaa hår. För deeetttt är du värd"

Nu är det vår!

      Bild från igår.
 
Det är inte det att jag inte vet vad jag ska skriva om här. Det är bara en sådan dag när jag känner mig totalt oispirerad till att göra någonting alls... Jag vaknade upp x antal gånger i natt av ett ben i handleden var halvt ur led, på väg att hoppa helt. Det är inte allt för svullet och gör inte särskillt ont nu, men det vill verkligen inte stanna där det ska, så det är ortos och så lite fysisk aktivitet som möjligt med den handen i dag, för att inte vara i allt för dåligt skick på jobbet imorgon.

Ytbehandling av trä med kokosolja och bivax (Kan även användas till hud och läppar)

På den senaste hårpinnen jag har gjort, så testade jag den här ytbehandligen istället för lack. Jag läste om andra som har använt den just för hårsaker.
 
 • Jag blandade en tesked bivax med tre teskedar kokosolja.
 • Sedan höll jag burken i ett varmt vattenbad och rörde om med en träpinne tills allt var smält.
 • När det är smält så ser det ut ungefär som urin. (Det luktar dock mycket bättre)
 • Efter att det har fått svalna, vilket tar några minuter så får det samma konsistens som en fet salva.

 • Ta en tygbit som du inte är rädd om, t ex från en gammalt lakan.

 
 • Gnugga in blandningen i träet i omgågar tills det inte längre suger åt sig fettet.
 • När träet började kännas mättat så strök jag på ett tjockare lager och drog lätt med ett fint sandpapper, på samma sätt som man gör när man oljar trä. Jag vet inte om det gjorde någon nytta eller inte.

 • Sedan lät jag den ligga över natten. På morgonen drog jag bort överskottet med papper och lät det ligga medan jag var på jobbet. När jag kom hem så var den torr, men jag torkade ändå en extra vända med papper då bivax är svårt att tvätta ur håret med balsam.
 
 
 • När den nu är torr så luktar den svagt av bivax, men jag misstänker att lukten kommer att försvinna snart. Jag har dock ingenting emot lukten.

 • Resterna av ytbehandligen kan sparas en tid i en burk med lock för att använda vid senare tillfäller eller till annat. Jag använder min blandning som lypsyl och handkräm, men så suger min torra hud också upp det mesta. Man kan även smälta om blandningen och ha i mer/andra oljor, samt någon eterisk olja för lukt och på så sätt få en lättare salva.
 
Träet känns otroligt lent och härligt. Det känns varken som lackat eller oljat. Jag gillar känslan och den glider fint genom håret!
 
Jag vet inte hur länge den här behandligen håller eller exakt hur bra den skyddar, men jag räknar med att behöva göra om det efter mycket användande precis som man brukar behöva göra med olja eller vax.

Jag rekomenderar er att testa den här blandningen! Jag planerar att uppdatera skicket på träet om några månader.

Ny hårpinne. Mars 2016

Nu är den klar, hårpinnen som har dykt upp i dem senaste inläggen!
 
Hickroy/amerikans valnöt.
Gjord av en före detta trummpinne. Färgad med kaffe och ytbehandlad med en blandning utav kokosolja och bivax, (Kommer ett inlägg om detta, eventuellt redan imorgon). I änden sitter en amtist fast i aluminium som är lindad i en skåra.
 
Ametisten köpte jag i Stockholm för just det här ändamålet. Tråden som är lindad runt var det redan i butiken.
 
      In action...
 
      Ametisten "in action".  
 

Gör ditt trä mörkare eller få det att se äldre ut

För er som inte redan vet det så är kaffe bra för att åldra trä eller få det att se mörkare ut på ett naturligt sätt. Här kommer en liten guide med bilder.
 
      Före. Naturlig obehandlad hickory/amerikansk valnöt som ska bli en hårpinne.

 • Brygg starkt kaffe och låt svalna.
 • Häll i en burk eller liknande som är lätt att få upp kaffet ur.
 • Ta fram ett underlägg om du färgar ett mindre föremål och inte t ex ett helt bord, så att träet kan torka utan att missfärga någonting. Gärna så att det samtidigt till största delen hänger i luften för att torka jämt.. Jag använde en tallrik.
 • Använd gärna handskar för att slippa behöva tvätta händerna efter varje lager.
 • Doppa en bit papper i kaffet och stryk ett jämt lager över träet. Det ska inte droppa.
 • Låt torka och upprepa flera gånger tills träet har fått den färg du vill ha.
 • För att verkligen få ett synligt resultat så räcker det inte med en tio strykningar. Det torkar ganska snabbt, så jag strök mitt trä varje gång jag gick förbi i köket under ett dygn. Blev kanske 50 gånger för att få den färg jag ville ha... Det kan låta mycket och jobbigt, men gör man det bara när man går förbi så går det snabbt.
      Den behandlade pinnen till höger och en obehandlad till vänster.
 • När du har på kaffet så kommer träet att kännas torrt, men oroa dig inte.
 • När ditt trä är färdigbehandlat så slipa det lätt med fint sandpapper, så kommer det att bli lent och fint igen.
      Här har jag slipat till den högra, färgade pinnen.
 • Sedan väljer du hur du vill/om du vill ytbehandla ditt trä. Du kan använda, vax, lack eller olja för att få till den finish du vill ha just för ditt trä.

  Jag kommer att skriva ett inlägg vid senare tillfälle om den behandling jag testat på den här pinnen, då jag i den här designen inte vill ha den finish som lack ger.
      Bara för att jag upptäckte att den matchar vårat köksbord...
 
Om ni vill se hur hårpinnen ser ut när den är klar så kommer det att komma upp ett inlägg om den så fort den är klar imorgon/övermorgon.

Dagens frisyr. 23/03-16

      Milkmaid braids. Sydda istället för att använda hårnålar.
 
      En väldigt bekväm och stabil frisyr.
 
 

W.I.P (work in progress). Hårsaker.

Här kommer lite om mina ofärdiga hårsaker. Hoppas på att få lite förslag om en då jag har slut på idéer för den... Alla hårpinnar i hickory är före detta trummpinnar.
 
      De aktiva projekten för tillfället. En glömde jag fota...
 
Hårgaffel i ek.
 
Den här har jag redan börjat använda. Jag vet inte om den ser lite tråkig ut bara som den är och har därför inte ytbehandlat den än. Så har någon av er förslag på vad jag kan göra med den? Vill ha den träfärgad så att lacka mönster är uteslutet.
 
En långt ifrån färdig hårgaffel i ek.
 
En långt ifrån färdig hårgaffel i ek.
 
Hickory/amerikansk valnöt.
 
Den här ska formen fixas till på, slipas med fint papper, färgas med kaffe, ytbehandlas och få en ametist i kedja.
 
Hickory/amerikansk valnöt.
 
Den här ska formen fixas till på, slipas med fint papper, ytbehandlas och eventuellt få ett hängsmycke i sten. Antingen denna eller den jag glömde fota.
 
Hickory/amerikansk valnöt.
 
Den här är bara påbörjad. Ni ser ungefär hur änden kommer att se ut. Nederdelen har jag börjat fixa till formen lite på men inte kapat av än då jag inte har bestämt längden än.

Som utlovat... Hundar!

Okej, jag är ingen bra fotograf annars heller, men jag kollade knappt på mina kamerainställningar och tog inte så många bilder, så därför är kvalitén inte den bästa...
 
      Wille roar sig som vanligt med att gräva...
 
      Rookie uppvaktar Spinkis.
 
      Wille poserar.
 
      Vilopaus.
 
      ???
 
      Så avslutar vi med en bild på Rookie. Det blev inte många bilder på min Spink...
 
I övrigt så har jag bastat, pysslat i stallet, slöat och arbetat på mina hårpinnar och hårgafflar i helgen. Jag lånade pappas bandslip för att slippa handarbeta lika mycket och körde slut på sandpappret i den... Hehe, pappa får byta det nästa gång han behöver slipa. Hur som helst så har jag nu lite hårsaker som börjar bli klara. Kommer att komma upp ett inlägg om dessa saker idag eller imorgon.

Nästa vecka...

Fram tills måndag så kommer jag inte att ha tillgång till internet, men förhoppningsvis så får ni se bilder från helgen på b la hundar nästa vecka!

Snart...

Senaste tiden har jag endast varit ordentligt upptagen några dagar, men min kropp har kört en riktig "jag hatar dig strejk". Nu är det bättre igen, men jag märker att jag verkligen måste träna och komma ut och gå mer, för min högra höft och knä fungerar inte riktigt som de ska längre och påverkar hur jag går. Det är liksom stelt i hela benet och rör sig inte riktigt som det ska. Ingenting man ser om man inte tänker på det... Tror jag... Men jag vill inte låta min kropp förfalla så här om det går att påverka.
 
Nog om det. Jag har lite inlägg planerade här som förhoppningsvis kommer upp snart. Farmförallt om hår. Någon som är förvånad? Så håll utkik!

Där ser man...

För fem månader sedan mätte jag senast mitt hår. Sedan dess har jag tänkt att det inte är så mycket längre då jag har toppat bort två centimeter. Då borde det vara endast tre centimeter längre. Jag mätte det idag och det är 79 cm! Det är alltså fem centimeter längre än för fem månader sedan trots två centimeters toppning! Då har det på fem månader växt sju centimeter, vilket är två centimeter mer än jag trodde.
 
Så om mitt hår växer sju centimeter på fem månader så är det 1,4 cm i månaden. På ett år så blir det 16,8 cm! Mer än jag trodde alltså! Ja här är det enkelt att bli glad...

Jag har köpt en hårgaffel och en hårkam!

      Det vackert inslagna paketet som jag beställde från Ukraina för bara en vecka och en dag sedan.
 
      De är gjorda av hjorthorn som djuren själva har tappat i skogen. Knappen fick jag med på köpet.
 
      Mycket vacker!
 
      Väldigt välgjorda och jag är otroligt nöjd!
 
 
Här är en länk till säljarens Etsysida som jag beställde ifrån: https://www.etsy.com/se-en/shop/TheYurich?ref=shopsection_shophome_leftnav

Sweet Transvestite

Bara lyssna och le.
 

RSS 2.0