Upptagen och lite stress

Just nu håller jag på att försöka få klart bokföring, deklaration och lite övrigt skrivbordsjobb utöver det vanliga jobbet.
 
Vissa utav sakerna som är nya är lite stressiga, men så fort det är klart så ska det nog blir fart här igen. Har lite planerade inlägg tills dess! Blir någon förvånad när jag säger att dem involverar hår?

Tichel

Eftersom att jag är väldigt rädd om mitt hår så har jag länge velat ha någonting bra som skyddar mot sol, väder, vind och kan dölja skiitigt hår. Därför har jag nu beställt hem en tichel!
 
Jag valde inte en svart, då tanken är att kunna använda den när det är soligt ute... Jag är nöjd att den även går att använda med hårpinne!
 
 
En tichel är en sorts huvudsjal, sydd lite som en luva, med två ändar att knyta. Denna är för långt hår och köpt härifrån: https://www.etsy.com/se-en/shop/accessoriesbyrita?ref=l2-shopheader-name

Dagens kläder och smink. 18/04-17

  • T-shirt - second hand
  • Byxor - köpta begagnade
 

Kinesiska teägg

Igår testade jag att göra kinseiska teägg för första gången.
 
 
Smaken av te är svag, men finns ändå där och framförallt så ser dem ju häftiga ut!
 
I framtiden när jag har en stabilare spis, så vill jag testa att koka dem lite längre.
 
För dig som vill testa så hittar du receptet här: http://te.ifokus.se/articles/5427cb51ce12c47082002053-kinesiska-teagg?discussions-1

Dagens frisyr. 16/04-17

Amish bun.
 
Snyggt, stabilt och bekvämt! Inte ens mitt Houdinihår borde kunna rymma i första taget!
 
Jag har till denna frisyr använt två hårsnoddar och för säkerhets skull petat i två amish pins.

Glad påsk!

 

Dagens frisyr. 11/04-17

En "fyrfläta" med en paranda upprullad i en cinnabun.

Balsam i bastun

Igår var jag hemma hos min far för att bada och basta. I normala fall så häller jag i min hemmagjorda hårinpackning i håret och har det uppsatt i en knut på huvudet för att sedan släppa ner håret i duschen och tvätta det som vanligt.
 
 
Igår så kom jag på idén att ha i balsamet i bastun när jag började bli klar och låta det sitta några minuter. (Värme öppnar upp hårstrået och på så sätt så kan mer balsam tränga in.) Sedan sköjde jag ur balsamet som vanligt i duschen.
 
Mitt hår är i princip helt omöjligt att hålla uppe idag då det är så otroligt mjukt och glansigt, så jag vågar påstå att det gav resultat.
 
I framtiden när jag bastar, så kommer jag defititivt att massera in balsamet i håret i bastun!
 
(För er som har missat det så tvättar jag håret med balsammetoden)

Att rensa fickorna...

Det är väl någonting som man borde göra när man hänger undan en jacka då säsongen är slut? Jag misslyckas alltid med detta...
 
Igår plockade jag fram min sommarjacka och gick då igenom fickorna. Förutom standardsaker som lite papper och en bajspåse så hittade jag en gammal inköpslista, två udda vantar (varför?) och en tågbiljett från 02/05-15. 2015! Har jag alltså gått runt med den i fickan under både 2015 och 2016? Jag menar, går jag aldrig igenom mina jackfickor eller?

Slösat pengar...

Haha eller inte direkt. Köpa begagnat är alltid bra.
 
 
Lite skadade fodral, men det kan jag leva med. Ett bra pris för cd-skivor (och en dvd) som knappt går att hitta nytt i Sverige.

Dagens frisyr. 02/04-17

Tre inbakade flätor ihopflätade till en fläta. Det ser lite ojämnt ut bara för att jag började med högra flätan när jag flätade ihop dem. De inbakade delarna är faktiskt jämna.
 
Det är inte lätt att fota detaljer i svart hår...

RSS 2.0