Wasting the dawn

Min morgon.
Sov längre än jag borde.
Gick upp.
Satte på kaffebryggaren och startade datorn.
Så nu tio i elva så sitter jag här och äter min frukost medan jag lyssnar på Exist † Trace. Kan ju lugnt säga att jag börjar få en oönskad dygnsrytm... Hehe. Katten verkar dock inte bry sig utan är bara glad att någon håller henne sällskap nu. Hon ligger i fönstret brevid datorn och tittar på mig.

För övrigt så firade vi Penna i lördags eftersom hon fyllde år i går. Bilder från det kommer någon gång...

GRATTIS I EFTERSKOTT PENNA!
Pennas Blogg http://pennapalsternacka.blogg.se/

Kattvakt...

Är sedan igår kattvakt. Stackaren sitter fast under soffan och kommer inte ut... Hur hon nu kom dit!? Vågar inte lyfta soffan med min arm så hon får ligga kvar där tills pojkvännen kommer. Snäll och sällskapsjuk katt för övrigt.


Your best nightmare

Just nu sitter jag här och äter nybakta scones. Äntligen dags att baka lite igen! Är sugen på att testa ett nytt recept jag hittat på äppelpaj också, men då måste man ju ha vaniljsås till. Så det får bli när jag har köpt det.


Bara för att få in någon bild så får ni en oskarp bild av dålig kvalité på Gud.

Idag har jag sovit och slöat bort halva dagen... Så imorgon är det dags att få lite nytta gjord igen!

Don't turn your back on fear

Idag har jag varit på stan med Cissi. Har inhandlat en del nödvändiga och några lite mindre nödvändiga saker. Bla ett nytt skohorn, ritblock och julklapp till min bror. Har även hämtat ut linser. Efteråt åkte vi till Coop där jag köpte vikter att fästa på benet vid min sjukgymnastik. Sedan svängde vi in till Granngården på hemvägen för att köpa en helosan till mig. Det är den enda köpesalvan jag använder och det börjar helt klart bli säsong för den nu på hösten. Det är det enda som hjälper till mina torra händer.
Vi kunde sedan konstatera att vi var hungriga så vi åkte och åt lite nudlar med grönsaker och tofu. Gott! Inte ofta jag äter snabbmat för övrigt.

Allt tog betydligt längre tid än jag hade trott och det var bra. Trevligt att komma ut lite och dessutom få träffa Cissi lite. Plus att jag har lite mindre tid att fördriva här hemma tills pojkvännen slutar jobbet... Lite tråkigt att sitta hemma själv hela dagarna.
På torsdag blir jag kattvakt så då får jag i alla fall lite sällskap, men för övrigt så måste jag hitta på någonting vettigt att göra på dagarna och ta mig ut lite mer.

Wrap your troubles in dreams

God dag på er allihopa. Jag har för stunden gjort min sjukgymnastik och ska inte iväg förän halv två, två, beroende på vilken buss jag bestämmer mig för. Så jag har för tillfället ingenting att göra. Kommer att bli riktigt skönt när jag kan köra bil igen! Får i alla fall skjuts hem med Cissi. Skönt.
Någonting mer som är skönt är att efter fem veckor klia sig på armen igen!

Free to take a shower

Nu är gipset borta. Jag har en hur tunn arm som helst då den är helt omusklad och en massa död gammal hud. Har tvättat bort det värsta, men ska snart njuta av min första normala dusch på fem veckor.

Jag har fått uppgifter som jag ska göra i tre veckor tills nästa möte med sjukgymnasten. Jag måste försiktigt träna upp både muskler och rörlighet igen. Jag måste vara ytterst försiktig med vad jag gör med armen också och får inte göra en del rörelser, samtidigt som jag måste börja använda den så gott det går.

Jag sa även till om knät. Tydligen hade läkarna glömt förklara för mig hur försiktig jag måste vara med det också och varför... I knät sitter en senskida, ungefär som ett sugrör och därut har de plockat ut en sena. Nu är den tom och mitt knä som då har en sena för lite är ytterst känsligt. Jag får inte överanstränga knät eller göra någa snabba rörelser då jag sträcker mig och det försenar läkningen. För tydligen så kommer det att växa tillbaka en ny sena i skidan så att mitt knä kommer att bli som före operationen.
För en av övningarna hon gav mig till knät behöver jag vikter så hon rekomenderade mig att köpa det på t ex Chlas Ohlson. Så eftersom att jag ändå tänkte hämta ut mina linser och uträtta lite andra ärenden när jag ändå är inne i stan imorgon så tänkte jag investera i det om jag hittar det. Kan säkert vara bra att ha till annat också.

Eftersom att armen är torr så har jag dragit på ett rejält lager med hudrkräm på armen som får verka en stund innan duschen. Dels även för att lättare få bort död hud. Efter duschen blir det till att smörja in den med olivolja som är överlägsen vanlig hudkräm.

Five weeks has gotten to an end

Om två timmar får jag bort mitt gips! Jag har nu haft det i exakt fem veckor. Jag lär inte ha alltför mycker muskler kvar i armen och den lär behöva en ordentlig rengöring... Min sjukgymnastik börjar också idag. Nu är det bara att hålla tummarna för att allt går bra och jag kan gå tillbaka till att jobba igen... Ska även fråga sjukgymnasten om mitt knä som vägrar bli bra efter operationen. Jag sträcker det hela tiden...

15 tips för starkare naglar

Många är vi som vill ha långa naglar, men för att få detta så behöver man starka naglar. Själv har jag det av naturen, men för de som inte vill ha det eller som jag bara vill ta hand om de mer så finns det knep.1. Skydda naglarna. Om du jobbar, håller på i trädgården, ska bära saker eller liknande. Använd handskar! Det gör enorm skillnad.
Använd diskhandskar när du håller på med vatten eller rengöringsmedel.


2. Man kan måla naglarna för att skydda dem, men de flesta nagellacken sliter också på naglarna så måla inte för ofta. Även nagellacksborttagning sliter.

3. Låt inte nagellacket slitas bort. Det finns då risk att en bit av själva nageln följer med. Torka hellre bort det med nagellacksborttagning så fort det börjar släppa.

4. Var extra försiktig med nagellack och vatten. Vatten mjukar upp naglarna och gör det lätt för nagellacket att släppa då en bit av nageln följer med. Var försiktig om du t ex ska duscha med nagellack.

5. Torra naglar går precis som torr hud lätt sönder. Använd t ex olivolja till att smörja in naglar och nagelband med. Glöm inte nagelns undersida. Gör helst detta dagligen, men minst när de känns torra, du har hållt på mycket med vatten eller rengöringsmedel.

6. Kosttillskott kan vara bra för naglarna. T ex b vitamin är bra för hår, hud och naglar. Om du har vita fläckar eller naglarna ofta klyver sig så kan det vara tecken på zinkbrist. Zink finns att köpa på hälsokost.


7. Om dina naglar är skadade... Klipp av dem! En skadad nagel mår inte bra och går lätt av. Det är inte bra för naglarna att brytas av. Gör de det flera gånger så förlorar de sin styrka och går av ännu lättare.

8. Om du har naglar som skadas eller går av så fort de börjar bli lite långa, så klipp ner de och låt de stanna där några månader. Trot eller ej, men det stärker naglarna. Även långa friska naglar mår bra av att klippas ner ibland.

9. När du filar naglarna så ska du inte ha en för grov fil och absolut inte stålfil. Naglarna tar lätt skada av det och sprickor uppstår. Om du ändå har en lite grövre fil för att det ska gå snabbare, så avsluta med en finare för att få bort eventuella hack.

10. Fila inte fram och tillbaka utan endast åt ett håll för att inte skada nageln.


11. Alla har olika åsikter om vilken form på naglarna som är snyggast, men faktum är att naglarnas naturliga form är den bästa för dem. Även om rakare naglar är fint så tar det infrån naglarna sin styrka och de skadas lättare. Om du ändå vill ha en fin form på dem så kan det vara en bra idé att först låta de växa till önskad längd och sedan fila till formen. Då har de ju varit skyddade längs vägen i alla fall.


12. Om du ska måla naglarna, så dra på ett lager med genomskinligt nagellack på undersidan också. På så sätt blir nageln tjockare.

13. Peta aldrig rent under naglarna! Använd en mjuk nagelborste eller för bättre effekt tandborste.

14. Var försiktig med din tvål. Endel tvålar torkar ut mer än andra. Känn efter om du får torra händer av din tvål, för i så fall bör du byta till en skomsammare då även naglarna torkar ut.

15. Om du ändå får torra händer efter att du har tvättat de så är det bra att smörja in både händer och naglar efteråt. Det finns oljor och handkrämer som går in snabbt. Ta bara ett tunt lager och var noga med att masera in det i både naglar och nagelband.


Är det något tips jag inte har med så tipsa mig gärna.

Lycka till på vägen till långa starka naglar!

Don't let the problems choose your way

Har varit duktigt idag. Hehe, eller åtminstone duktigare än jag varit hitills under min sjukskrivning. Först tog jag en promenad med kameran. Sedan lagade jag mat, tog en liten paus efter maten och sedan har jag gjort en lite mer ordentlig städning fram tills nu. Har inte kunnat skura förän nu under min sjukskrivning, men nu kan jag använda vänsterhanden tillräckligt mycket. Så det är bäst att passa på nu, för när gipset är borta och inte stabiliserar armen så kommer jag att vara mer handikappad idag.
Nu dricker jag te, äter en macka och lyssnar på Miyavi i väntan på att golven ska torka så att jag kan lägga ut mattor och grejer igen.


Jag gillar Miyavis nyare musik också, men jag måste erkänna att jag föredrar den äldre. Kanske för att det var den jag började lyssna på för snart sex år sedan när jag hörde honom för första gången. Att jag bäst gillar Due'le Quartz har väl heller ingen missat...

För övrigt så ringde min handläggare på försäkringskassan idag. Vi hade lite kommunikationsproblem, men jag ska höra av mig till henne igen när jag har träffat sjukgymnasten.

För övrigt så kom jag att tänka på vilken varierande musiksmak jag har idag... Ganska kul att gå igenom min mp3. Finns ingen som skulle undgå att bli chockad... Hehe. Att bero på det så tog skivan med Miyavi slut nu och har ersatts av en med Bauhaus. Varierande ja...

Be happy today and take care of your loved ones. 'Cause without 'em, you'd be all alone

Idag kan jag äntligen svälja utan att det gör ont! Skönt! Hoppas att jag blir helt frisk nu. Ska gå ut och ta åtminstonne en kort promenad idag. Kan vara bra att komma ut och röra på sig lite. Speciellt med tanke på att jag inte har varit ute sedan i söndags...


Om jag orkar så får kameran följa med ut. Jag har inte fotat på evigheter... Skärpning!

Sant mod

Många kallar mig modig, för att jag inte är rädd för att vara ensam ute på natten, för att jag inte är rädd för mörker, för att jag inte är höjdrädd o.s.v. Jag själv tycker inte att det gör mig modig. Jag känner mig modig när jag låter sjuksköterskan sticka en nål i mig, när jag sitter bland alkoholpåverkade människor gång på gång fast jag är livrädd. För jag tänker inte leva med mina fobier. Jag utmanar de gång på gång tills jag en dag har vunnit mot dem. En efter en.Sant mod är inte att våga göra en massa saker, utan att göra det du inte vågar. Du är modigare om du ställer dig halvägs upp på en stege trots att du inte vågar, än om du vågar klättra hela vägen upp. Hur kan man kalla sig modig om man gör någonting som man inte tycker är det minsta läskigt?
Idag anses vissa saker vara mer modiga att göra än andra, bara av anledningen att dessa är vanligare att känna skräck inför. Varför skulle det egentligen vara modigare att gå in ett mörkt rum än att hålla i en spindel? För att du kan bli våldtagen, påhoppad och mördad? Sanolikheten för detta i en väns hem är antagligen inte större än att spindeln äter upp dig. Så säg mig nu, vem bestämmer egentligen vad som är farligt, läskigt och modigt?

Om du gör det du tycker är mest läskigt, så tycker i alla fall jag att du är modig!

I never thought that I would be able to do the things that I've done

Till Cissi: Bra:D Min far har sagt åt mig att jag måste komma någon dag för att se om min hund lugnar ner sig:P

Alla har vi saker här i livet som vi inte trott att vi någonsin skulle göra. Eller rent av varit stensäkra på att vi aldrig skulle göra. Ibland inser vi helt plötsligt att vi precis håller på med någon av dessa saker och har gjort en massa andra. Idag är en sådan dag för mig. Jag kom på mig själv med att göra någonting, som jag aldrig trott att jag skulle göra och inser hur många sådana saker jag har gjort det senaste året. Jag är väldigt glad över detta!


För två år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle blondera mig. Men det har jag gjort och färgat över.

Igår sov jag bort i stort sätt hela dagen. Jag gick upp åtta för att ringa till sjukhuset angående min gipsborttagning nästa vecka och la mig igen en timma senare för att sova till ett. Var vaken några timmar, sov en stund på kvällen, gick upp och sedan var det snart dags att lägga sig igen. Meningsfull dag? Knappast, men det behövdes. Min hals känns om möjligt värre idag, men jag känner mig piggare, så gårdagens sömn behövdes nog.
Idag gick jag upp klockan åtta för att ringa nästa samtal. Tänkte somna om efteråt, men ångrade mig. Idag ska jag minsann inte sova bort hela dagen! Jag ska snart ner och boka tvättstugan istället.

Some people just knows how to sing

Fortfarande sjuk, men känner mig ändå lite bättre än igår. Jag vet att mina blogginlägg har varit totalt ointressanta på senaste tiden och ändå hänger mina läsare kvar. Ni är otroliga som inte gett upp hoppet om mig. Här kommer i alla fall lite musik.


Aural Vampire -  Border of the Dead. Inte deras bästa låt, men helt klart bra:) Några dåliga låtar har de inte gjort!


Exist † Trace - Vanguard. Ett av de band jag verkligen gillar starkt. Är grymt imponerade av sångarens röst. Att som tjej kunna sjunga som hon gör! Så vill jag kunna sjung. Bara att fortsätta träna. För att förstå vad jag menar så kolla upp låtarna här under.


Exist † Trace - Folly. Det här är lite av den sorts musik jag vill hålla på med! Jag villa kunna sjunga som Jyuo!


Exist † Trace - The Colors.
Vad mycket Exist † Trace det blev helst plötsligt, men lyssna och njut!

Not feeling well

Så har man varit en sväng till affären och inhandlat det nödvändigaste. Känner mig helt död och febern verkar ha gått upp rejält av promenaden... Blä!


Höst och kallt ute, men ändå kändes det som om jag skulle svettas ihjäl.

Water

Känner mig inte alls bra idag. Har sovit hur mycket som helst, men är inte piggare för det. Måste ändå släpa mig till affären idag. Har ingen lust att ens gå utanför dörren. För övrigt så har jag en svullen knöl under hakan... Rikard tror på lymfkörtel.


Vi får inte dricka vatten utan att koka det, eftersom att det är förorenat. Skoj.

Sjuk

Svar till Cissi. Problemet är ju att jag blir rastlös av att sitta still och man sitter ju still när man läser:O

Efter att ha känt mig trött och förkyld några dagar så kände jag mig äntligen bättre. Tills nu... Tänkte gå ut och gå, men kände mig plötsligt varm. Mycket riktigt, 0,9 i feber. Blä! Så promenaden hoppar jag över för idag.

Rastlös och utråkad

Idag har jag varit hos Piko på kalas. Igår var jag på två kalas, så det har varit en hel del kalas i helgen.

Vad jag ska göra imorgon vet jag inte. Jag börjar bli inte så lite rastlös av att inte ha någonting vettigt att göra på dagarna, nu när jag inte jobbar. Förslag???

In the eyes of an artist, even pain can become something beautiful

Nu har jag fyllt i papper till försäkringskassan och måste bara köpa ett frimärke. Är det bara jag som tycker att de är snåla när de skickar med ofrankerade kuvert? Vet inga andra som gör det. Jag menar, om man nu ändå skickar med kuvert så kan man väl skickat ett frankerat? Men nog om det.

Har idag organiserat om lite i köket och badrumsskåpet. Två saker jag har tänkt göra länge, men som inte blivit av förän nu. Lathet helt enkelt. Efter det har jag även tagit en timmas promenad för att röra på mig lite. Igår tog jag mig ingen stans eftersom att jag var trött och hade ont i huvudet.Har senaste dagarna läst igenom lite gamla låtar och dikter. Försöker finna inspiration till att göra någonting. Har varit dåligt med det senaste tiden och jag körde igår fast redan i första versen på den låt jag skulle tonsätta...
Men jag brukar finna inspiration i annat och många dikter kan bli till låtar. Nu har jag valt ut några gamla dikter som jag funderar på att göra om till låtar. Det är väl tur att man kan vända sina dåliga minnen till någonting kreativt...

Accept the gift of sin

Om två timmar går jag iväg till bussen. Måste ta bussen för att ta mig ner till stan för att träffa Penna och Pucca idag... Länge sedan jag åkte buss och jag kan ju inte påstå att jag har saknat det. Men men, jag ska inte klaga. Det är ju trots allt inte ofta jag måste ta bussen. Som tur är!


De två små nissarna:P

Vad vill ni läsa om?

Idag sov jag till halv elva... Har kommit in i en dålig dygnsrytm. Får ställa klockan imorgon. Bara för att jag är sjukskriven så måste jag ju inte sova bort hela dagarna... Dock så måste jag erkänna att det känns bra att för första gången på sju år kunna sova ordentligt.

Igår drog jag bort plåsterlappen från knät då det kom in vatten när jag duschade. Det är trots allt en ganska stort sår... Större än jag hade trott, så jag kommer att få ett ordentligt ärr där. Men det gör ingenting. Har gjort ett eget tillfälligt plåster där som får sitta tills jag ska få bort stygnen imorgon...Bloggningen har kommit av sig på senaste tiden och det har varit dåligt med intressanta inlägg...
Jag har dels inte orkat lägga tid på bloggen p.g.a min operation o.s.v. Dels så har jag haft fantasibrist. Nu orkar jag ta itu med bloggandet igen, men vet inte riktigt vad jag ska skriva om.

Så nu frågar jag mina läsare och hoppas att jag får något svar. Vad vill ni läsa om? Mer om hår? Naglar? Någonting helt nytt?
Alla förslag välkomna!

RSS 2.0