Vårpromenad, växter och växtnäring

Idag har jag och Spinkis varit ute i hästhagarna för att plocka lite maskrosblad, björklöv och brännässlor. Dessa ska bli torkas till te och hårvård.
 
Lite träd har vält i vårstormarna.
 
Spinkis.
 
Vält träd.
 
Nyfikna på mig och Spinkis.
 
Nu hänger det brännässlor på tork i gardinstången hemma.
 
Resten ligger på tork på köksbordet.
 
De mindre fina brännässlebladen ligger nu i en burk med vatten och ska göra det i någon vecka. Har läst att det är bra som växtnäring, så jag tänkte försöka ge mina nyligen omplanterade blommor lite extra omvårdnad. Några av dem fick kaffesump i jorden när de planterades om och de växer extra bra. Kaffesump fungerar nämligen bra som blomnäring och sägs hålla flugor borta. Jag hade bara i lite grann i några krukor för att se om det fungerade. Dessa blommor växer nu bättre än dem som bara fick jord.

2 år utan schampo

Tiden går verkligen snabbt. Nu har det gått över två år sedan jag senast hade schampo i håret. Jag uppreperar det jag har skrivit i mina andra inlägg om BM (balsammetoden), jag kommer aldrig att börja med shampo igen. Mitt hår mår bra och ser bra ut. Dessutom så har jag nu lyckats dra ner hårtvättandet till varannan vecka.
 
Nu är det bara någon centimeter kvar av det blonda som inte är bortklippt. Håret är längre och jag behöver inte längre toppa det så ofta, då det är i bra skick. Det känns riktigt bra när man känner på det. Jag färgar det numera med henna och indigo för att få det mörkt.
 
Nu börjar håret bli långt och längre ska det bli.
 
För er som är intresserade av att testa BM så finns det lite inlägg om produkter, hur man gör och egna erfarenheter om ni bläddrar under kategorin "hår" till vänster.
 
Jag är också mycket glad över att under den här tiden ha inspirerat åtminstonne en till person att börja med BM.

Negativt

Jag har blogginlägg på gång, men den här veckan har tagit på krafterna. Jag måste verkligen byta jobb! Det företag jag jobbar för nu gör verligen allt de kan för att köra in oss i väggen både fysiskt och psykiskt.
 
Hur som helst så kommer det antagligen roligare inlägg i helgen då irritationen från jobbet har släppt och jag har fått vila upp mig lite.
 
 

Roadtrip

I lördags så var jag, Piko och Pucca och hälsade på Cissi. Här kommer lite bilder.
 
Vi åkte med min nya bil.
 
Cissi möte upp oss på vägen för att vi skulle kunna åka efter henne den sista biten. Hon fick en rosa rattmuff i inflyttningspresent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Idag jobbar jag bara eftermiddag. Så jag hade sovmorgon tills klockan åtta då någon tutade utanför sovrumsfönstret. Nu äter jag frukost och sedan ska jag fixa lite här hemma. Efter jobbet ska jag plocka upp Pucca som ska sova över här. Annars händer det inte så mycket här.
 
Här har ni en "fin" bild från när Pucca sov över när jag bodde i Oxelösund. Båda var trötta efter en lång dag utomhus.
 

Värt att tänka på vad gäller hårtvättar (Uppdaterad)

Jag har gjort ett sådant här inlägg tidigare, men eftersom att jag numera tvättar håret var 12-13:e dag så tänkte jag göra en uppdaterad version.

 

Som de flesta vet så sliter hårtvättar alltid mer eller mindre på håret. Framförallt om man använder sulfater som finns i schampo. Tänk på att håret växer ca 10-15 cm om året. Har du 50 cm hår så är dina toppar alltså ca fem år gamla.

 

Om du tvättar det varje dag så blir det:
  365 tvättar på ett år.
  1825 tvättar på fem år.
  3650 tvättar på tio år.

 

Om du tvättar det tre gånger i veckan så blir det:
  156 tvättar på ett år.
  780 tvättar på fem år.
  1560 tvättar på tio år.

 

Om du tvättar det två gånger i veckan så blir det:
  104 tvättar på ett år.
  520 tvättar på fem år.
  1040 tvättar på 10 år.

 

Om du tvättar det en gång i veckan så blir det:
  52 tvättar på ett år.
  260 tvättar på fem år.
  520 tvättar på tio år.

 

Om du tvättar det var 14:e dag så blir det:
  26 tvättar på ett år.
  130 tvättar på fem år.
  260 tvättar på tio år.

 

Om jag i snitt tvättar håret var 13:e dag så blir det 1685 hårtvättar mindre på fem år än någon som tvättar det varje dag.


Smått oinspirerad

Snart kommer det lite nya inlägg här igen. För tillfället sitter jag och lyssnar på musik samtidigt som jag funderar över lite nya sömnadsprojekt och hur jag ska lösa ett problem med mitt pågående. Under tiden så får ni hålla till godo med lite Creedence Claéarwater Revival.
 

RSS 2.0