Tisdagsuppdatering

Nu är mina två första dagar som utbildare i lokalvård avklarade. Jag trivs faktiskt bra med det! Det kan komma att bli lite ont om inlägg här i veckorna eftersom att jag pendlar till och från en annan stad när jag jobbar.
 
I övrigt har jag inte så mycket mer att skriva. Tänkte hoppa in i duschen och tvätta håret. Jag har numera lyckats dra ut det till nio dagar mellan mina hårtvättar. Det tar ca sju dagar innan håret börjar bli fett. Då gör jag två inbakade flätor som får sitta i, i två dagar och håret ser rent ut ända tills jag tar ut dem.

Bildbombning på hundar

Eftersom att jag slutade tidigt idag så hämtade jag upp Piko, Vinca och Vilsson (V eller W?) och åkte ut till Spinkis för en hunddejt. Så här kommer en massa bilder. Ber i förväg om ursäkt för den dåliga bildkvaliten.
 
Ville jagar Spinkis som jagar Vinca.
 
Pussar och kramar?
 
Ville blev oxtokig på Vinca som bara tyckte att det var kul att bli jagad. Spinkis sprang efter Ville för att se vad han sysslade med.
 
Spinkis och Vinca hittade en pinne medans...
 
Ville grävde en grop.
 
Sedan hittade han en vattenpöl.
 
Plask plask. Den var ännu roligare att gräva i än en vanlig grop.
 
Spinkis och Vinka undrade snart vad han gjorde när han kraffsade runt som en galning.
 
Ville rusade runt och skällde och Vinca följde efter. Spinkis hade ingen lust att hoppa runt i leran med dem. Kloka hunden har blivit vuxen vid tio års ålder!
 
"Hallå är det någon där?"
 
Kass kvalité men hundarna var ju så fina. Superhunden Vinca kan flyga!
 
Spring spring.
 
"Nää jag tar det lite lugnt"
 
Ville sprang tillbaka till sin pöl och ville inte gå därifrån.
 
När matte gick tillbaka en bit för att ropa så gick det.
 
Spring spring.
 
Spring spring.
 
Nu syns det inte på bilden men Ville som var en bra bit bort han komma ikappa medan Piko sprang några meter. Har man fyra ben så har man.
 
Nu kanske det inte syns när bilden är förminskad, men Vinca pussar Spinkis i ett försöka att smöra lite.
 
"Lek med mig! Snälla!"
 
"Om jag pussar dig... Leker du med mig då?"
 
Så här fin se man ut när man skakar på huvudet. Vinca snodde för övrigt Spinkis välgömda märgben.
 
 

Någonting är fel...

Jag vet inte om det beror på sjukdom, stress, näringsbrist efter senaste tidens magproblem eller kombination av allt... Men på två dagar har jag varit på väg att svimma två gånger. I förrgår stod jag och moppade som vanligt på jobbet. Helst plötsligt så blev jag yr och allt började snurra. För att inte svimma så fick jag hålla mig i väggen. Det gick över lika snabbt som det kom och de enda eftervärkningarna var en minimalisk matthet. Igår kväll fick jag ta i lite med en kofot när vi fixade min bil. Föst började pulsen rusa och allt kändes konstigt. Sedan var det samma sak igen och jag fick sätta mig ner för att inte svimma.
 
När jag nu har tänkt efter lite så hade jag liknande problem för många år sedan när jag sov som sämst, var som mest stressad och min mage var helt trasig..
 
Jag hoppas att det inte händer en tredje gång! Oavsett om det gör det eller inte så ser jag det som en stark varningssignal. Det är verkligen dags att prioritera hälsan! Från och med nu blir det inget mer fusk med vetemjöl. Mer prioritet på att lägga sig i tid om kvällarna. Ska jag iväg någonstans som t ex till Stockholm så får jag skippa att äta ute med andra. Jag får ta med mig min egen mat. I helgen blir det till att ställa sig och baka bröd då det inte säljs bröd i affärerna som är gluten, laktos och sötningsmedelsfria.

Snart tillbaka här

Allt det jobbiga är inte klart än men jag ska försöka komma igång med att blogga lite igen. Så under veckan bör det dyka upp inlägg.

Sayonara

De senaste elva åren av mitt liv har spenderats med hästar. Jag har jobbat med dem, min fritid har varit dem. Nu är det slut. Varken min far eller jag har längre den tid, dem pengar eller den hälsa som krävs. Jag kan inte gärna åka till stallet klockan fyra på morgonen för att fodra min häst och inte har jag dem pengar som krävs för att betala någon annan för att göra det. Min far blir inte yngre och med en kropp som pajar allt mer för varje dag så fungerar det inte längre att utöver det vanliga jobbet ha ett sju dagars arbete i stallet. För det blir det så länge det står en enda häst där. Så nu ska två hästar (tre om de vågar ta emot Alex) åka till en tränare. Två stycken har blivit erbjudna till ett par där vi vet att de skulle få det bra. De ska tänka på saken och vi hoppas att dem vill ha dem. Om inte så blir det avlivning... Vencer, Venganza och Vevina åker troligen till avlivning på torsdag...
 
För en vecka sedan planerade jag vad jag skulle göra med Vencer när han nu äntligen var smärtfri. Om en vecka finns han inte längre...
 
Nej jag tänker inte i framtiden börja med hästar igen. Det är slut. Den delen av mitt liv är över nu. Utan min speciella häst vill jag inte hålla på med hästar igen.
 
Jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv nu. Jag är rejält nere och kommer att vara det ett bra tag framöver. Så förvänta er dåligt med uppdateringar här under en tid.

RSS 2.0