Balsammetoden

Eftersom att jag la upp bilden på ifokus så tänkte jag även lägga upp den här.
 
Så här har mitt hår förändrats sedan jag började med balsammetoden för ett halvår sedan. Som ni ser så har mitt hår fått en varmare färg. Jag har inte färgat det på två år! Det har växt så pass mycket att jag lyckats klippa bort det mesta av det blonderade och ändå är håret längre. Framförallt så mår och känns det mycket bättre! Det är inte lika torrt längre och tovar inte lika lätt. Jag kan ha det utsläppt utan att det tovar ihop sig direkt. Min hårbotten är inte alls lika torr längre och det tar 4-5 dagar innan mitt hår börjar bli smutsigt.
 
Balsammetoden
För er som inte hört talas om balsammetoden så innebär det att man tvättar håret med balsam. Man använder inget schampo.
  För att detta ska fungera så får man inte ha några silikoner i håret vilket många balsam och hårprodukter innehåller. Det silikoner gör är att kapsla in håret så att det ska se bra ut och kännas bra. I verkligheten mår håret under silikonhinnan sämre och sämre i och med att det inte kan få fukt och näring utan blir torrare och torrare. För att få bort silikonet för att inte få lager på lager av silikon så måste man använda schampo med sulfater i. Sulfater är det som skummar och "får håret rent". Det öppnar hårstråt och torkar ut det. När man använder sig utav balsammetoden, förkortat bm, så använder man inte produkter med silikoner eller andra "dåliga" ämnen. Då behöver man heller inga sulfater.
  Oftast använder man ett tunnare tvättbalsam till hårbotten. Det är en inte lika vårdande balsam med få ingredienser i. Först blöter du håret och masserar in balsamet ordentligt. Sedan sköljer du ur och upprepar processen. Sedan har du som vanligt ett vårdande balsam i längderna.
 
Sista schampo
För att kunna övergå till bm så brukar man behöva andända sig av ett så kallat sista schampo. Anledningen till detta är att man oftast har silikoner i håret av sina gamla produkter. Sista schampo fungerar som så att du tvättar håret med ett schampo utan silikoner, men med sulfater i. Du kan behöva tvätta det mer än en gång för att få ur alla silikoner. Jag använde redan silikonfria produkter innan jag gick över till bm.
 
Blir håret rent?
Ja det blir det! Mitt hår blir det i alla fall. Det är lika rent som med schampo men mår mycket bättre. För en del så blir det en övergångsperiod då håret är fett. Anledningen till detta är att deras hår är vana vid en att överproducera fett då det ständigt blivit uttorkat av schampo. Mitt hår blev rent första gången och det tog fyra tagar innan det började bli ens en aning fett. Jag misstänker att en bidragande orsak var att jag redan innan bara tvättade det en till två gånger i veckan. Så det överproducerade inte fett.
  För att bm ska fungera så måste man hitta rätt produkter. Det balsam som fungerar för en person behöver inte automatiskt fungera för dig. Jag letade i över 20 år innan jag hittade ett vårdande balsam som fungerade för mig... Men mitt hår är lite speciellt.
 
Sugen på att testa?
Är du sugen på att testa bm eller vill bara veta mer? På den här sidan kan du läsa mer om metoden och om vilka produkter du kan använda. http://lockig.se/

Plugg, plugg, jobb, jobb

Har varit upptagen med studier och arbete senaste veckan. Kommer vara det även nästa vecka när det är dags för slutprovet. Därför får ni nöja er med en bra låt från Epica.
 

Summer pictures

Gick igenom datorn lite idag och upptäkte att jag har bilder jag tagit i somras, lagt in på datorn och inte kollat igenom. Så här kommer lite sommarbilder. Helt oredigerade.
 
 

As a child you cry when shadows fall

Nymålade naglar.
 
 

W.I.P. (Work in progress) Shun

Trots att jag har många ofärdiga projekt liggande så har jag börjat på ett till ikväll. Shun! Så här långt har jag kommit än så länge...
 
Mycket, mycket kvar.
 

Naturliga naglar

Så här ser mina naturliga naglar ut för tillfället. Har tänkt måla dem i någon vecka men inte orkat... Får se om jag orkar idag... Fick nämligen mer fritid än jag räknat med.
 
Ja jag använder knapptelefon!
 

I won't let my broken body beat me

Söndagen kommer troligen att upptas av bakning och studier så därför förberder jag ett automatiskt inlägg åt er. En video med Domestic†Child. Ännu ett bra band som splittrats...
 

Finally my lifes moving again

Har varit lite inaktiv här igen, men jag har fullt upp. Bland annat så har jag den här veckan fått börja jobba timmar för min lärare. Känns jätte bra!
 
Här är en video med ett av mina favoritband. Jag har lagt upp den tidigare, men man kan ju inte få nog av dem. Hehe. Ber om ursäkt för den dåliga kvalitèn, men det är svårt att hitta deras videor i bra Kvalité då de är så pass gamla.
 

Ryggradslös granne!

Idag fick vi en lapp i brevlådan från en granne där det ordagrant står "Du blir Polis anmäld om du inte slutar med trummorna det låter ju så illa att höra på. Från en arg granne"

Min sambo har då ett elektroniskt trumsett som han trummar på dagtid. Elektroniskt så att det inte ska låta så mycket och dagtid för att inte störa grannarna. Ändå så får man en sådan lapp i brevlådan. Kan personen inte ringa på och prata om saken? Man får låta lite dagtid! Personen i fråga har alltså hotat att anmäla oss och inte skrivit under med namn utan till och med skrivit på datorn så att vi inte kan se handstilen.
 
Det aboslut roligaste med det hela är att i två anda lägenheter i byggnaden så har vi alkohlister som spelar musik på högsta volym dygnet runt. Det har hänt att våra fönsterrutor skallrat av detta mitt i nätterna och våran soffa vibbrerar ofta av den höga basen. Då är musiken ofta ännu högre än basen. Detta är alltså okej!? Men inte att vi trummar lite dagtid!?

RSS 2.0