Mina nya symaskin!

Idag har jag varit och hämtat ut min nya symaskin!
 
Jag är förälskad! (Förlåt sambon)
 
Det är en otrolig skillnad mot min gamla symaskin! Snabbt går den också. På min gamla maskin brukade jag sy med gasen i botten. Den här syr så pass snabbt att jag inte har gjort det än. Visserligen har jag bara sytt i ett svårsytt tyg än så länge, men även där hade jag haft gasen i botten på min gamla maskin.
 
Min bästa investering på länge!

Dagens frisyr 23:e februari

Snabbt och slarvigt gjord för att testa tekniken för en frisyr.
 
Så här ser det ut när håret inte är hoprullat i nacken. Orkade inte fläta hela vägen ner då det ändå bara var övning. Det skulle ju ändå rullas ihop för att kunna klämmas in i mössan.
 
Men Pucca! Inga problem för mig att fixa frisyren! Gör jag det bara ordentligt och tar lite mer tid på mig så kommer det att bli riktigt snyggt.

R.I.P symaskin

Nu har jag fått inse att min symaskin har gett upp. Den har tjänat mig väl i över fem års tid och blivit utsatt för tyngre arbeten än den är till för. Därför har jag nu bestället en rejäl Singer som kommer under nästa vecka! Det ser jag verkligen fram emot!

Brödbak

Efter att länge ha varit enormt sugen på bröd så har jag idag släppt latheten och gjort någonting åt saken. Med massa intoleranser så saknar jag varken godis eller läsk. Men bröd! Att baka bröd är inte som att slänga ihop en kladdkaka utan det tar en halv dag med alla jäsningar.
 
En omgång med solrosfrallor är klar. Mums!
 
En omgång med tekakor ska in i ugnen så fort de har jäst klart.
 
När jag nu har bakat bröd så har jag gjort två satser för att kunna frysa in och ha ett tag. Problemet är bara att jag äter bröd som godis, så det räcker inte alls länge... Hehe.

"Dagens frisyr"

Anledningen till situationstecknena är att detta egentligen inte är dagens frisyr. Jag ville bara visa upp hur fina lockar man kan få av att sova med ropebraids innan jag flätar håret.
 

 

A Rock and a Hard Place

Lyssna och njut av The Sisters of Mercy.
 

Kattmynta

Någonting som jag har läst ska vara bra mot kluvna hårtoppar är kattmynta. Alltså förhindra nya kluvna toppar då ingenting kan laga redan trasiga toppar. Så jag bestämde mig för att testa för ca en vecka sedan. Om det hjälper mot kluvna toppar är för tidigt för att säga, men håret känns underbart av det! Det blir mjukt, lent och glansigt! Rekomenderar verkligen folk att testa.
 
Jag har gjort en blandning utav kattmynta, grönt te och lavendel som jag sprayar i håret när jag känner för det. Blandningen håller några dagar i rumstemperatur. (Ska köpa en mindre flaska som får plats i kylen). Om man vill så kan man skölja igenom håret med det efter att man har tvättat det. En så kallad efterskölj. Man tvättar alltså inte ur kattmyntevattnet.
 
Man kan använda enbart kattmynta eller göra som jag och blanda i flera saker som är bra för håret/luktar gott. Jag värmer upp vatten tills strax under kokpunkten och häller det sedan över kattmyntan i en burk som jag sätter lock på tills det har svalnat. Sedan tar jag en sil (tesil) och häller över det till sprayflaskan.
 
Anledningen till att jag inte kokar vattnet och har lock är för att de flesta örter/växter tappar sina "bra ämnen" vid för hög värme och mycket ångar bort om man inte har lock. Man kan lika gärna sätta plast eller ett fat över om man vill.

Dagens frisyr 15:e februari

Så här ser mitt hår ut idag. Mitt första försök till en corset braid.
 

Hollow Mellow

Tror att främsta anledningen till att jag fastnade för den här låten är sångaren... Fina kläder och ett underbart hår! Men låten är också bra.
 

Långt hår?

När jag tittar på mitt hår så tycker jag inte att det är så långt. Ja, det är ju inte kort, men med tanke på hur långt jag vill ha det så känns det inte så långt. Igår var jag på Willys och handlade. Där såg jag en kvinna med långt hår och tänkte att "så långt hår vill jag också ha..." (slutmålet är längre hår än så, men man kastar ju lite avundsjuka blickar på alla med längre hår.) Plötsligt insåg jag att jag har lika långt hår som kvinnan! Haha. Så om hennes hår var långt så är ju uppenbarligen mitt också det.
 
 

Mer Aural Vampire

Här har ni en till låt med Aural Vampire.
 

Nytillverkad hårpinne

Här är bilder på senaste hårpinnen som jag har gjort. Måste köpa en smalare pensel och blanda ut färgen bättre tills nästa projekt.
 
 
 
 

Nytt med Aural Vampire

Äntligen lite ny musik från Aural Vampire och framförallt en ny musikvideo! Lyssna och njut. Kan inte annat än beundra Exo-Chikas hår...
 

Senaste hårpinnen

Här kommer en bild på senaste hårpinnen jag har gjort.
 
Den är gjord av ett lite mjukare träslag som jag tog när jag fixade pappas tomt i sommras. Egentligen så är träet nästan vitt naturligt. Jag har färgat den med kaffe och sedan klarlackat den. Jag tycker själv att färgen blev riktigt bra och "spiralen" blev helt okej med tanke på att jag inte har täljt sådant på tio år. Ska försöka ta en bild nästa gång jag använder den.
 
Jag är nöjd med den här hårpinnen och kommer garanterat att kaffefärga flera i framtiden.
 
Jag håller på med flera hårpinnar som befinner sig i olika stadier. Ni kommer att få se dem när dem är klara.

RSS 2.0