15 tips för starkare naglar

Många är vi som vill ha långa naglar, men för att få detta så behöver man starka naglar. Själv har jag det av naturen, men för de som inte vill ha det eller som jag bara vill ta hand om de mer så finns det knep.1. Skydda naglarna. Om du jobbar, håller på i trädgården, ska bära saker eller liknande. Använd handskar! Det gör enorm skillnad.
Använd diskhandskar när du håller på med vatten eller rengöringsmedel.


2. Man kan måla naglarna för att skydda dem, men de flesta nagellacken sliter också på naglarna så måla inte för ofta. Även nagellacksborttagning sliter.

3. Låt inte nagellacket slitas bort. Det finns då risk att en bit av själva nageln följer med. Torka hellre bort det med nagellacksborttagning så fort det börjar släppa.

4. Var extra försiktig med nagellack och vatten. Vatten mjukar upp naglarna och gör det lätt för nagellacket att släppa då en bit av nageln följer med. Var försiktig om du t ex ska duscha med nagellack.

5. Torra naglar går precis som torr hud lätt sönder. Använd t ex olivolja till att smörja in naglar och nagelband med. Glöm inte nagelns undersida. Gör helst detta dagligen, men minst när de känns torra, du har hållt på mycket med vatten eller rengöringsmedel.

6. Kosttillskott kan vara bra för naglarna. T ex b vitamin är bra för hår, hud och naglar. Om du har vita fläckar eller naglarna ofta klyver sig så kan det vara tecken på zinkbrist. Zink finns att köpa på hälsokost.


7. Om dina naglar är skadade... Klipp av dem! En skadad nagel mår inte bra och går lätt av. Det är inte bra för naglarna att brytas av. Gör de det flera gånger så förlorar de sin styrka och går av ännu lättare.

8. Om du har naglar som skadas eller går av så fort de börjar bli lite långa, så klipp ner de och låt de stanna där några månader. Trot eller ej, men det stärker naglarna. Även långa friska naglar mår bra av att klippas ner ibland.

9. När du filar naglarna så ska du inte ha en för grov fil och absolut inte stålfil. Naglarna tar lätt skada av det och sprickor uppstår. Om du ändå har en lite grövre fil för att det ska gå snabbare, så avsluta med en finare för att få bort eventuella hack.

10. Fila inte fram och tillbaka utan endast åt ett håll för att inte skada nageln.


11. Alla har olika åsikter om vilken form på naglarna som är snyggast, men faktum är att naglarnas naturliga form är den bästa för dem. Även om rakare naglar är fint så tar det infrån naglarna sin styrka och de skadas lättare. Om du ändå vill ha en fin form på dem så kan det vara en bra idé att först låta de växa till önskad längd och sedan fila till formen. Då har de ju varit skyddade längs vägen i alla fall.


12. Om du ska måla naglarna, så dra på ett lager med genomskinligt nagellack på undersidan också. På så sätt blir nageln tjockare.

13. Peta aldrig rent under naglarna! Använd en mjuk nagelborste eller för bättre effekt tandborste.

14. Var försiktig med din tvål. Endel tvålar torkar ut mer än andra. Känn efter om du får torra händer av din tvål, för i så fall bör du byta till en skomsammare då även naglarna torkar ut.

15. Om du ändå får torra händer efter att du har tvättat de så är det bra att smörja in både händer och naglar efteråt. Det finns oljor och handkrämer som går in snabbt. Ta bara ett tunt lager och var noga med att masera in det i både naglar och nagelband.


Är det något tips jag inte har med så tipsa mig gärna.

Lycka till på vägen till långa starka naglar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0