Everything can go wrong some days...

Ja ni... Vissa dagar ska verkligen allt mellan himmel och gjord hända... Vi hoppar över biten med att jag snart slagit rekord i sömnbrist och har en totalt pajad arm och hoppar fram till Vencedor...

Var på väg till toa när Verano kom in i stallet. "Vencedor är lös på slingan". Så det blev till att försöka få av vagnen snabbt. Pappad flickvän höll i henne medan Jussi försökte stänga dörrarna. När han hade fått igen ena så kom Vencedor in i stallet. Han lyckades klämma in vagnen genom ena dörren, gick om kull med benen rakt ut hela vägen ner på magen. Reste sig och försökte ta sig förbi Verano, vilket ledde till att hans redan trasiga vagn körde raka vägen över hennes och slet bort sistsen från den. Verano tog några steg framåt och stannade direkt. Tack och lov! Så snabbt fick vi av vagnen och slängde in henne som hon var i boxen medan Vencedor hade sprungit ner med en vält vagn till Venitas box där han stannde med huvudet i hennes box. Pappa han komma till baka så Jussi sprang runt till hörummet, in genom dörren och på varsin sida lyckades dem få bort sele medan vi drog bort vagnen. En snabbkoll och konstaterade att förutom några sträckningar och småsår så var han okej. Ett spett för att dra hjulen tillräckligt raka för att rulla, på med vagnen och ut igen för att han inte ska bli vagnsrädd. Det gick bra och stackars Verano stod chockad i sin box med huvudlag och allting på tills Vencedor var klar och hon fick ta en promenad i grimmskaft. Jag gjorde i ordning hästar och packade för att vi trots allt skulle komma iväg i tid.
  Det som hade hänt var att Vencedor hade slagit och slagit som en galning tills tömmen hamnade mellan benen och han tappade styrningen helt. Då slängde sig pappa ur vagnen och han stack.

Efter detta trodde man inte att det skulle kunna hända så mycket mer, men jodå. I Vencers lopp blev det två omstarter. De två första starterna gick bra, men den sista vägrade han vända och sprang iväg åt fel håll! Han sprang ett halvt bakvarv och sedan ett rättvarv tillslut. Så nu måste han omkvalas. Enligt kusken så var det när en häst blev utskickad och han fick ett annat spår som det blev trångt och "han blev vrång". 
  För övrigt så står det efteråt under kilometertid "vänd" när hästen springer åt fel håll. Så nu vet vi detta.

Venganza kom in som sexa. Hon var dock inte fräsch och kusken sa åt oss att kolla upp henne.

Så var det med våran dag.

Just ja, vi åkte ner med Veloz till Solvalla igår, värmde och strök. Han var inte bra fram så det blev till att åka hem igen...

Kommentarer
Postat av: Penna

Ja, håller man på med hästar blir det i alla fall aldrig långtråkigt!

Fast det kan ju vara mindre bra det också.

2011-06-16 @ 19:59:37
URL: http://pennapalsternacka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0